Vostok-2018: Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων δεκαετιών ξεκίνησε στη Ρωσία




Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση (Vostok-2018) στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας ξεκίνησε την Τρίτη, με τη συμμετοχή 300.000 στρατιωτικών και χιλιάδων στρατιωτικών οχημάτων. Σε επόμενη φάση της άσκησης θα συμμετάσχουν δυνάμεις από την Κίνα και τη Μογγολία.
Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Ξεκίνησε την Τρίτη, η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας. Στην ευρείας κλίμακας άσκηση Vostok-2018 συμμετέχουν περίπου 300.000 στρατιωτικοί και δεκάδες χιλιάδες άρματα μάχης, αεροσκάφη και πολεμικά πλοία.
«Τα στρατιωτικά γυμνάσια Vostok-2018 έχουν ξεκινήσει στη Ρωσική Άπω Ανατολή», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τρίτη.
Πρόκειται για διεθνή στρατιωτική άσκηση, καθώς στρατεύματα από την Κίνα και τη Μογγολία θα λάβουν μέρος σε επόμενα στάδια των γυμνασίων. Συγκεκριμένα, η κινεζική αεροπορία θα στείλει 26 ελικόπτερα και έξι μαχητικά στη Ρωσία για να λάβουν μέρος στις ασκήσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από τις κινεζικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν έξι ελικόπτερα Mi-171 που έχουν αγοραστεί από τη Ρωσία, καθώς και εννέα ελικόπτερα Z-9 και εννέα Z-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.