Ελαφριά να είναι η καραντίνα που θα μας σκεπάσει


Γράφει ο Άρης

Για πάμε και στα δικά σας.
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης έγραψε κάποτε την «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους».
Πολλοί δεν κατάλαβαν ότι δεν κατέγραψε μόνο την ιστορία, αλλά ουσιαστικά ανέδειξε πως θα είναι η Ελλάδα τα επόμενα δεκάδες χρόνια, αν φυσικά δεν αποφάσιζε -ή δεν αποφασίσει και ποτέ- να αλλάξει πορεία πλεύσης.

Ο τίτλος του βιβλίου πάντως είναι όλα τα λεφτά.

Και όταν λέω λεφτά, δεν εννοώ ούτε τα 30 εγγυημένα μύρια που θα πάρουν οι ιδιωτικές κλινικές, ούτε τα 11 μύρια στους διαφημιστές, ούτε τα 11 μύρια για την… μειωμένη κίνηση σε διαχειριστή αυτοκινητοδρόμου -ενώ για την μειωμένη κίνηση στα μαγαζιά τους οι κυρ Παντελήδες θα πάρουν τα τρία του ευρωκορονοϊού- δεν εννοώ ούτε καν τα 21 μύρια που χαρίζουν για άλλη μια φορά στους καναλάρχες, που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες απ’ την επιμονή των Ελλήνων να μην μένουν μέσα για να δουν τηλεορασίτσα -fake news, αλλά ποιος μετράει τώρα τα ψέματα στην Ελλάδα, μάλλον τις αλήθειες είναι πολύ ευκολότερο, 2-3 να ‘ναι;

Και θα έπρεπε να το είχαν υποψιαστεί οι Έλληνες -μαλλιάσανε πολλές γλώσσες- πως χωρίς Δικαιοσύνη, όλα αυτά τα καθάρματα θα ήταν εντέλει οι μόνοι που θα δουν την περιβόητη ανάπτυξη, ακόμα και αν αυτή τελικά δεν έρθει (λες και παίζεται ακόμα με όλο τον πλανήτη να κάνει βουτιά).

Αυτά τα μύρια, ούτως ή άλλως, συνέχιζαν και έπεφταν όλα τα χρόνια στρέιτ θρου. Σαν τη μπόχα. Άλλαξε κάτι τώρα τελευταία;

Αυτό που είναι ακόμα πιο κωμικοτραγικό στην όλη ιστορία, είναι ότι με τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση που άρχισε ήδη να τεντώνεται και να κάνει τις πρωινές της ασκησούλες, λίγο πριν σκάσει στα αδειανά κεφάλια μας, η καταστροφή δεν θα αφορά μόνο τους Έλληνες.

Διαβάστε την συνέχεια στο pitsirikos




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.