Αυτοί που νίκησαν τον κορωνοϊό – Ένα μωρό 6 μηνών και μια γιαγιά 102 ετών είναι τα πρόσωπα της ελπίδας στην Ιταλία


Φάροι ελπίδας για έναν ολόκληρο λαό που δοκιμάζεται και καθημερινά θρηνεί εκατοντάδες θύματα από τον κορωνοϊό είναι δυο άνθρωποι εντελώς διαφορετικής ηλικίας. Και οι δυο νόσησαν και οι δυο μπήκαν στο νοσοκομείο και οι δυο νίκησαν τον κορωνοϊό. 




Ο Λεονάρντο ένα αγοράκι 6 μηνών από την πειοχή της Λομβαρδίας, που πάλεψε επί 50 ημέρες στο νοσοκομείο και στην εντατική και που κανείς δεν έδινε ελπίδα, κατάφερε να νικήσει τον ιό και να βγει νικητής από το νοσοκομείο. 



Το ίδιο και η Italica Grondona, μια γιαγιά 102 ετών από τη Γένοβα που και αυτή νόσησε, εισήχθη στο νοσοκομείο, πάλεψε και βγήκε νικήτρια. Μάλιστα την ημέρα που και το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό μετά την ασθένεια της, οι γιατροί της κόλλησαν το παρατσούκλι «αθάνατη». Μια μιρκή λεπτομέρεια που είναι όμως ανατριχιαστική. Η γιαγια των 102 ετών είχε επιζήσει όταν ήταν στην ηλικία του Λεονάρντο, το 1918, και από την Ισπανική γρίπη που σκότωσε τότε 50.000.000 ανθρώπους. 


Και τα δυο αυτά πρόσωπα όπως γράφουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, είναι οι φάροι της ελπίδας για την Ιταλία η οποία θρηνεί περισσότερους από 11.519 θανάτους και 101.739 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.