Έξαλλη η Έλενα Ακρίτα: «Μαζέψτε τους κ. Χρυσοχοΐδη»


Γράφει η Έλενα Ακρίτα

Την οργισμένη αντίδραση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα προκάλεσαν τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών για την εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, κάνοντας, μάλιστα, αναφορά στο Σύνταγμα, η Έλενα Ακρίτα έγραψε:
«Στην εκπομπή Εκτός Γραμμής του Alpha (11:04 πμ) ο πρόεδρος ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας ξεστομίζει το εξής ανήκουστο: "Συνταγματικά και δημοκρατικά ο μόνος που μπορεί να ασκεί βία είναι η Αστυνομία. Πολύ δημοκρατικά". Επί λέξει.
Ναι, μαζέψτε τους όμως κάποτε κύριε Χρυσοχοΐδη. Γιατί εδώ λέγονται ψεύδη στον πολίτη για να δικαιολογηθεί η αστυνομική βία:

Άρθρο 1β του Συντάγματος της Ελλάδας: "Ο αστυνομικός υποχρεούται να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου".

Άρθρο 2δ: "....να σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"».
από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.