Αισθήσεων Πράξεις


Το Μουσείο Φρυσίρα, ολοκληρώνοντας την τριλογία “Νέοι Ορίζοντες”, σκιαγραφεί ένα φάσμα σύγχρονων εικαστικών προτάσεων και παρουσιάζει ξεχωριστούς καλλιτέχνες μέσα από τις συλλογές του. 
Στην τρίτη και τελευταία ενότητα, με τίτλο «Αισθήσεων Πράξεις», εξερευνάται όλο το εύρος της ανθρώπινης αισθητηριακότητας. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η ζωγραφική, λειτουργώντας ανέκαθεν ως μέσο γνώσης και κατανόησης του κόσμου, καλείται να ικανοποιήσει και να εμπλουτίσει τις πέντε αισθήσεις. Οι σύγχρονες εικόνες της έκθεσης, προκαλούν τον θεατή να ανακαλύψει κρυμμένες πτυχές της πραγματικότητας, γεμάτες συναισθήματα.

Η έκθεση με κέντρο της την ανθρωποκεντρική ζωγραφική εγκαινιάστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Ίσως να πρόκειται για την καλύτερη της τριλογίας με τίτλο Νέοι Ορίζοντες. Ρεαλιστικά πορτρέτα, γυμνά και συνθέσεις που έχουν σαν βάση τους την ανθρώπινη φιγούρα εντυπωσιάζουν. Πρόκειται για μια έκθεση ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπου τα περισσότερα έργα των καλλιτεχνών είναι μεγάλων διαστάσεων με αποτέλεσμα να αποκτούν μνημειακό χαρακτήρα.
Ο άνθρωπος και η σχέση του με τη φύση υπάρχει παντού στα έργα των Simon Pasieka και Simone Haack. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα γυμνά του Νικήτα Μπαχάρα που μοιάζουν αινιγματικά μέσα σε ένα παιχνίδι με το φως, την σκιά και τα χρώματα στις αποχρώσεις του γκρι.
Οι φιγούρες του Παναγιώτη Μπελντέκου στέκονται ακίνητες και προσδιορίζονται από το φόντο που τις περιβάλλει ενώ εκείνες του Andrea Martinelli παίρνουν ζωή μέσα από τα ρούχα με τα οποία επιλέγει να τις ντύνει. Τα γυμνά του Δημήτρη Τζαμουράνη εντυπωσιάζουν με τον ρεαλισμό και τους συμβολισμούς που εμπεριέχουν όσο εκείνα της Ruiz Christina Guinazu μας υπενθυμίζουν τι σημαίνει μητρότητα ή επαγγελματική ιδιότητα στην σύγχρονη εποχή.
Τα έργα ασχολούνται με όλες τις ηλικίες του ανθρώπου, με τον ερωτισμό και τις μεταφυσικές ανησυχίες να πρωτοστατούν. Τα κείμενα του καταλόγου που συνοδεύει την έκθεση υπογράφουν οι Παναγής Κουτσοκώστας και Κώστας Βασιλείου και έχουν σαν θέμα τους την εμπειρία των αισθήσεων.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Brandl Christian, Degrandschamps Marc, Fehér László, Gernegross Falk, Guiñazú Ruiz Cristina, Haack Simone, Howson Peter, Komu Riyaz, Lampe Katinka, Martinelli Andrea, Pasieka Simon, Rielly James, Schleime Cornelia, Shi Xiang, Smith Clive, Valls Dino, Wang JoJo, Βερούκας Αλέξης, Βλαζάκη Σοφία, Μαράτος Ανδρέας, Μπακίαϊ Αλμα, Μπαχάρας Νικήτας, Μπελντέκος Παναγιώτης, Νταούλας Κωνσταντίνος, Σταματιάδη Ντανιέλα, Τζαμουράνης Δημήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.