Η απίστευτη παρενέργεια από την υπερβολική κατανάλωση Βιάγκρα που ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα


Υπάρχει λόγος που όταν παίρνουμε φάρμακα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του γιατρού. 

Δυστυχώς ένας 31χρονος χρειάστηκε να το μάθει με τον δύσκολο τρόπο. 

Αποφάσισε να πάρει Βιάγκρα για να τον βοηθήσει με το πρόβλημα στύσης που αντιμετώπιζε. Όμως ξεπέρασε τη δοσολογία και αναγκάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομεία με προβλήματα στην όρασή του. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η περίπτωση του 31χρονου επιβεβαιώνει τα ευρήματα έρευνας από το κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, ότι υπερβολική κατανάλωση Βιάγκρα δημιουργούν προβλήματα στην όραση, που μπορεί να είναι μόνιμα. 

«Οι άνθρωποι ζουν με την πεποίθηση ότι όταν το λίγο είναι καλό, το περισσότερο είναι καλύτερο», λέει ο Richard Rosen που ηγείτο της ερευνητικής ομάδας. «Αυτή η έρευνα δείχνει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει μια μεγάλη δόση από ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως».  

Ο Rosen και η ομάδα του εξέτασαν τον αμφιβληστροειδή του 31χρονου και βρήκαν καταστροφές που πιθανότατα θα είναι μόνιμες. «Παρόλο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τη σύνδεση της χρήσης βιάγκρα με προβλήματα στην όραση που σχετίζονται με τα χρώματα, ωστόσο δεν είχαμε μέχρι τώρα διαπιστώσει τις δομικές επιπτώσεις στον αμφιβληστροειδή» είπε ο Rosen. 

Ο ασθενής είχε προμηθευτεί τα βιάγκρα στο διαδίκτυο και παραδέχτηκε ότι είχε λάβει δόση υψηλότερη της συνιστώμενης, που είναι 50 μιλιγκράμ. Ωστόσο δεν μπορούσε να πει με σιγουριά πόσο είχε πάρει. Όπως είπε, τα συμπτώματα εμφανίστηκαν άμεσα.

Να σημειωθεί ότι ακόμη και η συνιστώμενη δόση μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργήσει προβλήματα στην όραση (σαν να βλέπεις μέσα από ένα μπλε ομιχλώδες τοπίο), ωστόσο αυτά τα συμπτώματα εξαφανίζονται γρήγορα.    

Πηγές: Indy100IFL Sciencehuffingtonpost.gr, μέσω enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.