Θα μας φορολογήσουν και τα…… .ούρα!! Γράφει ο Στρατηγός ε.α. Δημήτρης Κυπριώτης


Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης

Στην εποχή των Μνημονίων και της απώλειας κάθε έννοιας αξιοπρέπειας της χώρας μας από τις κυβερνήσεις της, όλα αυτά τα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας,  αφού το ελληνικό κράτος «έχει παραιτηθεί αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που απολαύουν το ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία ….χωρίς περιορισμούς» και έχει παραδοθεί στην πράξη η εθνική  ανεξαρτησία μέσω των παράνομων  Δανειακών Συμβάσεων σε δάνειες Δυνάμεις, πολλά από όσα συμβαίνουν, που αντιλαμβανόμαστε με καθυστέρηση, ακούγονται  πολύ παράξενα, αν όχι και απίστευτα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Κάπως έτσι, ο ελληνικός λαός, πληροφορήθηκε ξαφνικά την μεταβίβαση  της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο και εξ αυτής την παραχώρηση ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της Ελλάδας έναντι του χρέους της προς εξασφάλιση των δανειστών! Αυτή είναι μία πραγματικότητα που προσπαθεί η κυβέρνηση Τσίπρα να διαψεύσει εις μάτην.

Αυτό είναι ένα σκέλος της κατάστασης που βιώνει η χώρα, ενώ ένα άλλο έχει να κάνει με την υπέρμετρη και ασύδοτη φορολογία που έχει επιβληθεί στη χώρα σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών, με το προπέτασμα των δήθεν μεταρρυθμίσεων.

Το θέμα λοιπόν της επιβολής φόρων, φτάνει μέχρι σημείων γελοιότητας και δεν είναι κάτι καινούργιο. Πολλές φορές οι πολίτες διαμαρτυρόμενοι μιλούν ακόμη και για τη φορολόγηση του αέρα που αναπνέουμε και αυτό το προσπερνάμε μειδιώντας, όμως :

Η Φορολόγηση των «βασικών αναγκών», αποτέλεσε διαχρονικά στόχο κάθε εξουσίας. Σήμερα, σε όλα τα Κράτη,  φορολογούνται (δηλαδή,  υπάγονται σε Φ.Π.Α και πολλά από αυτά και σε «ειδικούς φόρους κατανάλωσης») όλα τα είδη των «βασικών αναγκών»  (τρόφιμα, καύσιμα, κινητή τηλεφωνία και πολλά άλλα ).

Ορισμένα  είδη φόρου, μπορούν να φαίνονται «παράξενα» ή και να προκαλούν το μειδίαμα, αλλά η «ουσία» τους, διαχρονικά παραμένει ίδια, φορολόγηση κάθε «ανάγκης» του ανθρώπου.

Στην Ιστορία του Νέο-Ελληνικού Κράτους, τέτοιοι  «παράξενοι» φόροι , έχουν  αναδειχτεί  στην «Ιστορία της Λογιστικής και της Φορολογίας»,όπως:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.