Νεολαίοι αποχωρούν από το κόμμα της Ζωής με βαριές καταγγελίες

 

Έκπληξη προκαλούν οι αποχωρήσεις στελεχών της Νεολαίας της Πλεύσης Ελευθερίας, με βαριές καταγγελίες κατά της επικεφαλής του κόμματος Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το μέλος της νεολαίας της Πλεύσης Ελευθερίας και ιδρυτικό μέλος του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του καταγγέλλοντας τόσο την πολιτική στάση του κόμματος, αλλά και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα σε αυτό.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «οι εργαζόμενοι του κόμματος ας πούμε, εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα! Δούλευαν υπερωράρια, ενώ τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης, τους τα παρακρατούσαν υπέρ του κόμματος βεβαίως βεβαίως». «Ακόμη υφίσταντο σχεδόν σε καθημερινή βάση μια απαράδεκτη συμπεριφορά μέσα σε ένα κόμμα το οποίο υποτίθεται πρέσβευε και διακήρυττε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και δημιουργήθηκε για να προστατέψει την κοινωνία και τους ανθρώπους, συνεχίζει.

Γράφει ο Μιχάλης Κριθαρίδης στο Facebook

Ας αποχαιρετήσουμε τον χρόνο όμορφα λοιπόν… που λέει και ένας φίλος μας!
2016 ένας απολογισμός ενάρξεων και «πράξεων»!
Την χρονιά που πέρασε, τον Απρίλιο, δημιουργήθηκε η Πλεύση Ελευθερίας… Πλεύση Ελευθερίας όντως; μάλλον όχι! Αν λάβουμε υπόψη πως έχουνε τα πράγματα μέσα στο κόμμα. Ακούσαμε ωραίες διακηρύξεις, για δημοκρατικές διαδικασίες, διαφάνεια, για μια μάχη που θα δοθεί για τους ανθρώπους και την κοινωνία, όλα καλά μέχρι εδώ… στα λόγια είμαστε καλοί! Ξεκινήσαμε λοιπόν το «όμορφο» και δύσκολο ταξίδι μας, σε ένα καράβι που όπως μας είπαν «δεν θα έχει καπετάνιους και μούτσους»! Όλα έβαιναν καλώς, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε.


Το post του Μιχάλη Κριθαρίδη στο Facebook
Γίναμε ιδρυτικά μέλη του κόμματος, υπογράψαμε την ιδρυτική διακήρυξη που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, δημιουργήσαμε και κινηματικό φορέα, το Όχι στα Ναι τους, δημιουργήσαμε και νομικό φορέα, το Δικαιοσύνη για όλους, επαναλειτούργησε «πανηγυρικά» η Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος.
Γενικά στις διακηρύξεις είμαστε καλοί! Ωστόσο υπήρχαν και άλλα πράγματα που έξω, στις διακηρύξεις μας δεν φαίνονταν… οι εργαζόμενοι του κόμματος ας πούμε, εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα! Δούλευαν υπερωράρια, ενώ τις υπερωρίες και τα έξοδα κίνησης, τους τα παρακρατούσαν υπέρ του κόμματος βεβαίως βεβαίως! Ακόμη υφίσταντο σχεδόν σε καθημερινή βάση μια απαράδεκτη συμπεριφορά μέσα σε ένα κόμμα το οποίο υποτίθεται πρέσβευε και διακήρυττε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και δημιουργήθηκε για να προστατέψει την κοινωνία και τους ανθρώπους. Επιπλέον οι σχέσεις του κόμματος με κανάλια του βαθιού συστήματος, βλέπε ΣΚΑΙ, ήταν παραπάνω από καλές. Αρκετές εκπομπές του συγκεκριμένου σταθμού προθυμοποιήθηκαν να παίξουν αρκετές φορές ένα αντιμνημονιακό-αντισυστημικό κόμμα, για να βοηθήσουν την κοινωνία και τους ανθρώπους φυσικά να βγουν από τα μνημόνια, που οι Μπάμπιδες και οι Πορτοσάλτε, του ίδιου καναλιού, ολημερίς και ολονυχτίς εξυμνούν! Φυσικά και σε επίπεδο πολιτικής πρότασης και πολιτικού λόγου, υπήρχε αρτιότητα!
Η τακτική του «χτυπάμε όλη μέρα τον Τσίπρα και για τον Μητσοτάκη, που τυγχάνουν να τον εξυμνούν οι ίδιοι Μπάμπιδες, οι Πορτοσάλτε και οι ΣΚΑΙ… δεν λέμε κουβέντα» ήταν η πλέον ενδεδειγμένη! Αλλά και η Δημοκρατία στο κόμμα μας, ήταν υποδειγματική! Το είχαμε πει άλλωστε, αμεδοδημοκρατικές διαδικασίες… Το άτυπο πολιτικό συμβούλιο έχει να συνεδριάσει από το καλοκαίρι… ενώ όλα περνούσαν από την έγκριση της Προέδρου… ωχ συγνώμη, Επικεφαλής, δεν της αρέσει το Πρόεδρος… τι είμαστε; Αρχηγικό κόμμα;?; και αυτά είναι λίγα μόνο ζητήματα καθώς γενικά η λειτουργία ή μάλλον η δυσλειτουργία του κόμματος, η ανοργανωσιά, ο προσωποκεντρικός χαρακτήρας, οι συνομωσιολογίες, το μη άνοιγμα των κλειστών πορτών σε άλλους ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν, ήταν πράγματα που συνέβαιναν καθημερινά και τα παραβλέπαμε! Το καλοκαιράκι όμως στο δυναμικό του κόμματος εντάχθηκε ένας βραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης!
Ε και εκεί όπως καταλαβαίνετε… πήραμε τα πάνω μας! Τι βιντεάκια! Τι συναυλίες! Τι πρώτα τραπέζια πίστα! Κάναμε ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική! Προστατέψαμε την κοινωνία! Δεν διασπάσαμε τον χώρο της Αριστεράς, που όλοι ήταν στο Σύνταγμα την ημέρα της επετείου του ιστορικού Δημοψηφίσματος και εμείς τρέχαμε τρεις και ο κούκος στο Λυκαβηττό. Και κάπως έτσι από τότε που η Πλεύση από καπετάνισσα απέκτησε καπετάνιο, άρχισε η στοχοποίηση ανθρώπων, το μπούλινγκ, η λογοκρισία, η λογική του «όλοι είναι βαλτοί από κάποιον, τα παίρνουν από κάποιον κλπ κλπ»…
Ώσπου φύγαμε! Σχεδόν όλοι! Οι νεολαίοι δε που στηρίζαμε και τρέχαμε αυτό το εγχείρημα, φύγαμε Όλοι! Φύγαμε γιατί τελικά και αυτοί είναι απλά λόγια, κούφιοι βερμπαλισμοί, νομικισμοί και διακηρύξεις, ουσία, πολιτική και αποτέλεσμα μηδέν! Άντε και καμιά συναυλία, ως εκεί! Μια χαρά τους βοηθάει το σύστημα! Μια χαρά το εξυπηρετούν και αυτοί χτυπώντας τον Τσίπρα!
Είναι και αυτοί απλώς αυτά που λένε και όχι αυτά που κάνουνε! Φύγαμε… το δε καράβι βουλιάζει και ακολουθεί πολιτική βραβευμένων ηθοποιών και σκηνοθετών… με δημόσιες επιθέσεις σε ανθρώπους, με τσαμπουκά, με αυτοθυματοποίηση, με συνωμοσιολογία, με απειλητικά μαιλ σε πρώην εργαζόμενους του κόμματος, με εξώδικα, με την γνωστή τακτική «όλοι είναι βαλτοί», «όλοι μας αμφισβητούν», «όλοι τα παίρνουν», «όλοι είναι λάθος, μόνο εμείς είμαστε σωστοί και δεν αδικούμε και δεν αδικήσαμε ποτέ κανέναν»….
Το καράντι μας θα μπατάρει παιδιά!
Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της. Και ζητώ συγνώμη που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή.
Συνεχίστε να αγωνίζεστε μακριά από αυτούς τους κάθε λογής βραβευμένους. Μακριά από σάπια καράβια που μπάζουν. Μακριά από κόμματα και ανθρώπους που λένε ότι δεν θα αφήσουν κανέναν μόνο του στη μάχη και συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στους εργαζόμενους, τους συνεργάτες, τους συμβούλους και τους νεολαίους τους. Αφού δεν υπερασπίστηκαν ούτε τους ανθρώπους τους, δεν θα το κάνουν για καμία χώρα, για καμία κοινωνία, κανένα λαό, κανέναν άνθρωπο, κανένα νέο και για καμία γενιά! Ούτε τη ζώσα, ούτε τη δρώσα!
Και να προσέχετε-χουμε ότι λάμπει δεν είναι χρυσός! Και ειδικά το δ-ιαμάντη δεν είναι σίγουρα χρυσός!
Καλή χρονιά! Καλή αντάμωση! Όπως πάντα στους δρόμους του πραγματικού αγώνα!
Εντύπωση, προκαλεί και η ανάρτηση ενός άλλου μέλους και ιδρυτικού στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας, της Μαρίας Σπανού, η οποία απευθύνεται μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Τwitter στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, γράφοντας: «ZoeKonstant ευτυχώς τα ψέματα σας δεν μπορούμε να τα δούμε διότι ο συνεργάτης σας μας έχει block γιατί αυτή είναι η δημοκρατία σας!».


ΠΗΓΗ: ereportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.