Επιστολή του ΕΠΑΜ στη Lagarde - «Το ΔΝΤ να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα»

 

«Τα Ενωμένα Έθνη και το ΔΝΤ δημιουργήθηκαν προς όφελος της Ανθρωπότητας, και όχι προς βλάβην της»

Επιστολή στην Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, απέστειλε ο επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο), πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα και την εμπλοκή του Ταμείου. 

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Χρυσανθόπουλος, αναφέρεται στην καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή για επτά συναπτά έτη σκληρών και απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας. 

Επισήμανε επίσης, την υποχρέωση του ΔΝΤ ως εξειδικευμένου Οργανισμού του ΟΗΕ, να λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές του Καταστατικού του Οργανισμού, της Οικουμενικής Διακήρυξης, περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συμφώνου Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων.

Στην ίδια επιστολή, γίνεται εκτενής αναφορά στην Έκθεση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για την Ελλάδα και ειδικότερα στην παράγραφο 19 που αναφέρει την υποχρέωση του ΔΝΤ να λειτουργεί με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης γίνεται αναφορά στην Δήλωση της Επιτροπής Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων της 22ας Ιουλίου 2016 και παρατίθεται αυτούσια η παράγραφος 8 η οποία πιο αναλυτικά αναφέρει την θέση της Επιτροπής που είναι και αυτή υπέρ του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το ΔΝΤ.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος, αναφέρεται και στο ζήτημα της ευθύνης των Ελληνικών Κυβερνήσεων που δέχθηκαν να εφαρμόσουν τέτοια μέτρα ως και στην ευθύνη των μελών της Ευρωζώνης και της ΕΕ που τα επέβαλλαν. 

«Η επιμονή του ΔΝΤ σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας που παραβιάζουν το δικαίωμα στην εργασία, κοινωνική ασφάλιση, τροφή, οίκηση και υγεία μόνο επιδεινώνει μια εκρηκτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ έχει αυξήσει δραματικά τον αριθμό των αυτοκτονιών», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ και πρόσθεσε: 

«Το ελάχιστο που μπορούμε να περιμένουμε από το ΔΝΤ είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εφαρμογή των εισηγήσεων που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα». 

Η επιστολή καταλήγει με την αναφορά ότι τα Ενωμένα Έθνη και το ΔΝΤ δημιουργήθηκαν προς όφελος της Ανθρωπότητας, και όχι προς βλάβην της.

ΠΗΓΗ:  bankingnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.