ΝΔ = ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Με αγωγή η Τράπεζα Πειραιώς ζητά από τη ΝΔ 160 εκατ. ευρώ για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται!!!



Με αγωγές απαντούν οι τράπεζες στα αρρύθμιστα δάνεια των κομμάτων καθώς η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του εισαγγελέα ενώ στη Βουλή εξελίσσονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το θέμα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Η αρχή έγινε με την αγωγή που επιδόθηκε την Παρασκευή από την Τράπεζα Πειραιώς στη Νέα Δημοκρατία και της ζητεί ολόκληρο το ποσό του δανείου το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό του δανείου είναι 131 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», ανάλογη κίνηση αναμένεται και για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, που επίσης δεν τα εξυπηρετεί.

Να σημειωθεί ότι μετά το 2010 οπότε η ΝΔ εξυπηρετούσε πλήρως τις δανειακές της υποχρεώσεις, η μείωση της κρατικής επιχορήγησης αλλά και το ξεχείλωμα των εξόδων του κόμματος έκαναν αδύνατη την εξύπηρέτηση του δανείου της Πειραιώς.

Οι τράπεζες σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν δύο διεξόδους ή τη διαταγή πληρωμής ή την αγωγή.

Η επίδοση διαταγής πληρωμής δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα καθώς μπλοκάρονται αυτόματα οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πολιτειακού θεσμού με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία λειτουργίας.

Αντίθετα η αγωγή δίνει στη ΝΔ περιθώριο 100 ημερών για προσκόμιση όλων των εγγράφων που στοιχειοθετούν τη θέση της και άλλες 100 ημέρες στον δικαστή να εκδώσει απόφαση 


ΠΗΓΗ: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.