Τις περιουσίες αντιφρονούντων δημοσιογράφων δεσμεύει το καθεστώς Ερντογάν


Παράνομη η απόκτησή τους λόγω της συμμετοχής τους στο δίκτυο του Γκιουλέν

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 54 δημοσιογράφων που κατηγορούνται στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, το περασμένο καλοκαίρι. 

Οι περισσότεροι από τους 54 δημοσιογράφους είναι κρατούμενοι εδώ και μήνες στις φυλακές και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται παλαίμαχοι και γνωστοί δημοσιογράφοι, όπως ο Σαχίν Αλπάι, Μουμταζέρ Τουρκονέ, Λαλέ Σαριιμπραχίμογλου, Χιλμί Γιαβούζ κ.ά. 

Στο σκεπτικό της απόφασης του 11ου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης καταλογίζεται μεταξύ άλλων στους κατηγορούμενους η παράνομη απόκτηση περιουσιακών στοιχείων λόγω της συμμετοχής τους στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. 

Αναφέρεται επίσης ότι οι κατηγορούμενοι στήριξαν οικονομικά την «τρομοκρατική οργάνωση» -όπως χαρακτηρίζεται- του Γκιουλέν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι προσπάθησαν να βγάλουν στο εξωτερικό περιουσιακά τους στοιχεία. 

Πηγή:  infognomonpolitics μέσω  protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.