ΜΕ... ΚΛΑΡΙΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στην Ήπειρο, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.

Φορείς, οργανώσεις και πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών και, από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο έξω από λιμάνι, όπου τα κλαρίνα και το ηπειρώτικο τραγούδι δημιούργησαν ατμόσφαιρα πανηγυριού.



Όπως είπε στον χαιρετισμό του ο Ηλίας Μπάλος, μέλος της συντονιστικής, παραδοσιακά το κλαρίνο και το τραγούδι, συνόδευαν τους ηπειρώτες στη λύπη, τη χαρά, την ξενιτιά. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Ιωάννης Λώλος, καθώς και οι δήμαρχοι Σουλίου και Φιλιατών.

Σήμερα, τα τρακτέρ θα κλείσουν, από τις 7 το απόγευμα, το λιμάνι εξωτερικού χωρίς να έχει ακόμη αποφασιστεί για πόσες ώρες, καθώς υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για επ’ αόριστον.

Στην Πρέβεζα, στο μπλόκο του Λούρου οι αποκλεισμοί του δρόμου με τρακτέρ γίνονται από 12:00-14:00 και από 19:00-21:00. Επίσης, τρακτέρ παρατάχθηκαν και στο κέντρο της Πρέβεζας, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο Κομπότι της Άρτας, στην εθνική οδό Άρτας-Αντιρρίου, τα τρακτέρ θα κλείσουν τον δρόμο από 19:00-23:00. Στην παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης της Άρτας, θα κλείσουν τον δρόμο από 15:00-19:00, ενώ δεν αποκλείεται, όπως λένε, μέσα στην ημέρα να πάρουν άλλες αποφάσεις.

Καθημερινά, από 19:00-22:00, τα τρακτέρ κλείνουν τον δρόμο στο μπλόκο των κτηνοτρόφων στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς.

ΠΗΓΗ:  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.