Η χειρότερη κυβέρνηση και αντιπολίτευση της ιστορίας μέρος 2ο, Γράφει ο Χάρης Ζάβαλος



Όσο γράφονται αυτές οι γραμμές, τα πιο κολασμένα όνειρα της Μάργκαρετ Θάτσερ γίνονται πραγματικότητα μέσα από τον πιο πιστό της οπαδό, τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμορία του.

Μέχρι να πατήσω enter και να κατέβω μια πρόταση, άλλη μια δημόσια περιουσία προστίθεται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, έτοιμη να πουληθεί κοψοχρονιά στον πρώτο ιδιώτη που θα πετάξει ψίχουλα στη μαύρη τρύπα του χρέους έτσι ώστε να μπορεί απερίσπαστος ο Ντάισεμπλουμ να πετυχαίνει την περμανάντ του.

Πριν προλάβω να γράψω τη λέξη «προλάβω», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει υπογράψει το ξεπούλημα του Ελληνικού για πενταροδεκάρες, όσο ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει στο google φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται να καμαρώνει το  κόψιμο των συρματοπλεγμάτων του Ελληνικού.

Τότε που δεν πουλιόταν αυτό το οποίο δεν άνηκε στην εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά στον Ελληνικό λαό.

Τότε που δεν πέρναγαν στο ΤΑΙΠΕΔ, με ένα νόμο και ένα άρθρο, οι παραχωρήσεις της ΔΕΗ, του μετρό και της ΕΥΔΑΠ.

Πριν καν σκεφτώ να γράψω αυτό το άρθρο, το λιμάνι του Πειραιά και τα αεροδρόμια της χώρας, χαρίστηκαν στην κυριολεξία σε Κινέζους και Γερμανούς, οι οποίοι παραχωρούν την εγχώρια κρατική περιουσία σε κρατικές εταιρείες στις χώρες τους.

Ο πιο στυγνός νεοφιλελευθερισμός είναι εδώ και εφαρμόζεται πιστά από μια κυβέρνηση η οποία, για ανεξήγητο λόγο, αυτοπροσδιορίζεται ακόμα ως αριστερή.

Ο Αουγκούστο Πινοσέτ, θα καθόταν σε μια γωνία και θα έκλαιγε σαν μικρό παιδί, αν έβλεπε πόσο εύκολα θα μπορούσε να κάνει τα χατίρια των αγγλοαμερικάνων, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και χωρίς να χρειαστεί να «εξαφανίσει» κανέναν.

Στα 17 χρόνια της αιμοσταγούς χούντας στη Χιλή υπολογίζεται ότι δολοφονήθηκαν ή ”εξαφανίστηκαν” 3.065 άτομα και συνολικά, βασανίστηκαν περισσότεροι από 40 χιλιάδες Χιλιανοί.  Ερασιτέχνης ο Πινοσέτ. Δεν είχε έναν Κατρούγκαλο ή έναν Σπίρτζη να του μάθει πώς γίνεται.

Όλο το νεοφιλελεύθερο χωριό είναι απόλυτα ικανοποιημένο.

Όλο;

Ένα μικρό κομμάτι ακόμα αντιστέκεται και αρνείται να δαφνοστεφανώσει τον Δραγασάκη, τοποθετώντας τον στο Πάνθεον του ελληνοφιλελεδισμού.

Μη έχοντας πρόσβαση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, ώστε να μπορεί ο Κώστας Μπακογιάννης να ανακαινίζει τσάμπα το σαλέ του στο Καρπενήσι και βλέποντας τον Καρανίκα να καίει τα λεφτά του στο Da Capo πίνοντας τον έναν freddo espresso flat white Arabica μετά τον άλλον, λυσσάνε χρησιμοποιώντας συγκλονιστική επιχειρηματολογία.

Στη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας, δεν θα μπορούσε να σταθεί απέναντι κάτι λιγότερο από τη χειρότερη αντιπολίτευση από καταβολής πακέτου Ντελόρ.

Ας δούμε όμως τα καλύτερα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούν οι απανταχού τζιχαντιστές του ελληνοφιλελεδισμού οι οποίοι μάχονται να πέσει ο Τσίπρας και η συμμορία του:

  1. Ο Τσίπρας δεν βγαίνει ωραίος στις φωτογραφίες, δεν το μιλάει καλά το εγγλέζικο, δεν φοράει γραβάτα, έχει παχύνει και δεν παίζει καλή μπάλα στο 5×5.
  2. Η γυναίκα του, Περιστέρα Μπαζιάνα, δεν ντύνεται κομψά και έχει πεσμένο στήθος.
  3. Ο Φίλης θέλει να καταργήσει τα θρησκευτικά και την πρωινή προσευχή.
  4. Η κυρά Τασία προσκάλεσε στην Ελλάδα 3.000.000 πρόσφυγες. Τους μισούς και βάλε δε, τους έφερε με το ζόρι.
  5. Στην προχθεσινή άτυπη συνάντηση του Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, δεν υπήρχε ελληνική σημαία πίσω από τον Τσίπρα, αλλά δύο τούρκικες. ”Το πρωτόκολλο προβλέπει πως σε περίπτωση συνάντησης ενός προέδρου Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό άλλης χώρας τοποθετούνται δύο σημαίες της χώρας προέλευσης του προέδρου. Η τοποθέτηση δύο σημαιών, μία για κάθε χώρα, είθισται μόνο όταν οι εκπρόσωποι κρατών είναι ομότιμοι”.
  6. Πασόκοι ενοχλούνται που στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζευτεί το μισό ΠΑΣΟΚ.

Αβανταδόροι και δεκανίκια της κυβερνήσης του ολικού ξεπουλήματος, χαράζουν αντιπολιτευόμενη γραμμή μέσα από τις αναρτήσεις των πληρωμένων τους τρολ στο twitter.

Από εκεί ξεκίνησε και η παραμύθα των σημαιών στην άτυπη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν που προσπάθησε -χωρίς επιτυχία- να μονοπωλήσει προχθές την επικαιρότητα.

Ακόμα καλύτερο στο ιντερνετικό παιχνίδι των εντυπώσεων, η επανεμφάνιση των «Παραιτηθείτε» που αφού δεν είδαν προκοπή στις πλατείες, πιάσαν τις καφετέριες μπας και μαζέψουν κόσμο για να κλείσουν 11αδα (λεπτομέρειες εδω)

Όσο η κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα καθημερινά, τόσο η αντιπολίτευση θα κατρακυλά στον κατήφορο που την οδηγεί η μανία της για την εξουσία και το πάθος της για τα ΕΣΠΑ.

ΠΗΓΗ: nostimonimar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.