Θέλατε Ευρώπη; Απολαύστε Την!


Του Μιχάλη Νευραδάκη

Τα κατάφερε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της πρωτοδεύτερης φασιστεράς, προόδου, και σωτηρίας. Μας έσωσε για ακόμα μια φορά. Μείναμε στην Ευρωπαϊκή φυλακή…ε, συγνώμη, οικογένεια μας, παραμείναμε στην Ευρωζώνη, και τα καταφέραμε για άλλη μια φορά στις «σκληρές» διαπραγματεύσεις με τους λεγόμενους εταίρους, με κεφαλαίο «ε», όπως τους χαρακτηρίζουν προσκυνημένοι οι δημοσιοκάφροι και τα μεγαλοκανάλια.
  
Ας κάνουμε λοιπόν μια σύνοψη για αυτή τη νέα μεγάλη «επιτυχία» της κυβέρνησης. Είναι μια επιτυχία τόσο μεγάλη που το ΦΠΑ, από την 1η Ιουνίου, ανεβαίνει στο 24% από 23%. Μια επιτυχία τόσο μεγάλη που έρχεται νέος υψηλότερος ΕΝΦΙΑ…ξέρετε, ο κάποτε αντισυνταγματικός νόμος που κάποτε θα καταργούσε η κάποτε αριστερή, αντιμνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ. Μια επιτυχία τόσο μεγάλη που οι συντάξεις θα μειωθούν εκ νέου, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις—δηλαδή ψέμματα—για το αντίθετο. Οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν και μάλιστα εντείνονται, με μόνο ελάχιστες και προσωρινές προστασίες για τις πρώτες κατοικίες μικρής αξίας. Πλειστηριασμοί που πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά και εν μέσω νυχτός, χωρίς φυσική παρουσία στα ειρηνοδικεία. Προ των πυλών είναι και νέες ιδιωτικοποιήσεις και δημιουργία ενός νέου υπερταμείου, ένα είδους υπερ-ΤΑΠΙΕΔ, όπου θα περάσει ουσιαστικά το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για σταδιακό ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας. Όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, πωλείται όπως είναι επιπλωμένο. Μόνο που αντί για σπίτι, μιλάμε για ένα οικόπεδο πολύ μεγαλύτερης αξίας: το οικόπεδο-φιλέτο που ονομάζεται Ελλάδα, που μπορεί οι κάτοικοι της να μην το εκτιμούν, αλλά που οι κατά τα άλλα “καλοί” ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η αξία και η σημασία του.

Και φυσικά, όλα αυτά… οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί, οι μεταβιβάσεις τόσο των κόκκινων όσο και των πράσινων δανείων που επίσης είναι προ των πυλών, θα γίνουν χωρίς να υπάρχει έστω και είσπραξη φόρου μεταβίβασης. Γιατί όταν μιλάμε για φοροδιαφυγή και φοροαπαλαγγές, μιλάμε μόνο για τους «κακούς» Έλληνες, έτσι δεν είναι; Όταν οι καλοί, κουστουμαρισμένοι, και πάνω από όλα “πολιτισμένοι” ξένοι δεν πληρώνουν, τους ονομάζουμε σωτήρες και επενδυτές. Και αν θέλετε να ξέρετε, ναι, υπήρξε διαπραγμάτευση και μάλιστα σκληρή. Αποκλειστικά και μόνο για να εξασφαλιστεί αυτή η φοροαπαλλαγή για αυτούς τους εν λόγω σωτήρες και επενδυτές. Μια φοροαπαλλαγή που είχε προβλεφθεί δημοσίως μήνες πριν από τον οικονομολόγο και αναλυτή του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καρούσο, που τον φιλοξενήσαμε στην εκπομπή μας προ μηνών.

Τι και αν χαθούν οι πρώτες κατοικίες χιλιάδων νοικοκυριών; Τι και αν θα μπουν ακόμα περισσότεροι φόροι στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, και στα βασικά αγαθά, με τους άμεσους αλλά και έμμεσους φόρους που προκύπτουν; Τι και αν θα ακολουθήσει πραγματική σφαγή των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη νέα φοροκαταιγίδα που θα υποστούν; Τι και αν δεν υπάρχει περίπτωση πλέον, βάσει νόμου, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση…ξέρετε, αυτά που έλεγε η κυβέρνηση της φασιστεράς και της παρακμής πριν τρέξουν τα θύματα…ε, συγνώμη, οι ψηφοφόροι, να τους ανεβάσουν στην εξουσία. Και φυσικά, μέσα σε όλη αυτή την μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, υπάρχουν και οι λεγόμενοι κόφτες, που θα εφαρμόζονται κάθε φορά που παρουσιάζει νέα μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα υποτιθέμενης «διάσωσης» της Ελλάδας. Επιτυχία, βέβαια, για τους «Εταίρους» μας, τους πολιτισμένους επενδυτές και κουστουμαρισμένους «σωτήρες» της Ελλάδας, όχι για εσάς τους χρήσιμους ηλίθιους! Αλλά θέλατε Ευρώπη, έτσι δεν είναι; Απολαύστε λοιπόν Ευρωπαϊκή προοπτική και πείτε μου πόσο σας αρέσει.

Προφανώς επειδή μιλάμε για μία τόσο μεγάλη επιτυχία, άνευ προηγουμένου, γι’ αυτό δεν βγήκε ο κατά τα άλλα «επαναστάτης» και «μη ευκολόπιστος» και σίγουρα «παμπόνηρος» Ελληναράς έξω στους δρόμους, έτσι δεν είναι; Μείναμε Ευρώπη, μείναμε στο ευρώ, έχουμε ακόμα τυρί εντάμ για τα τοστάκια μας (με ΦΠΑ 24% πλέον), οπότε όλα είναι ΟΚ, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό οι κατά τα άλλα «αγωνιστές» συμβολαιογράφοι, που υποτίθεται πως απεργούσαν εναντίων του νέου ασφαλιστικού, έληξαν την υποτιθέμενη απεργία τους αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Γι’ αυτό οι κατά τα άλλα «αγωνιστές» δικηγόροι έχουν παγώσει το σύστημα αδικαιοσύνης και τις υποθέσεις απλών ανθρώπων με την δική τους απεργία, αντί να βγουν δημοσίως και να καλέσουν το κόσμο σε συγκεντρώσεις και πορείες και να στραφούν νομικά εναντίων αυτών των μέτρων. Αλλά τι λέω τώρα, περιμένουμε τώρα από αυτά τα λαμόγια, από αυτούς τους φοβητσιάρηδες και τζάμπα μάγκες να κάνουν κάτι τέτοιο και να τα τσουγκρίσουν με το σύστημα που τους ταΐζει ψίχουλα;

Α, αλλά ξέχασα. Είχαμε τις διάφορες, γνωστές και περιβόητες πλέον, τρίωρες και τετράωρες και εικοσιτετράωρες απεργίες της πλάκας. Αρκετή ώρα για να προλάβουμε τα τσιπουράδικα ανοιχτά και να απολαύσουμε το φραπεδάκι μας παγωμένο. Πραγματικά, τόσα χρόνια, τόσες δεκαετίες που κατεβαίνετε σε τέτοιες απεργίτσες, τι έχετε καταφέρει; Έχετε αλλάξει το παραμικρό; Ή μήπως ο στόχος δεν είναι η αλλαγή, αλλά η παραπλάνηση του κόσμου και η διατήρηση του βρωμοσυστήματος; Είδαμε, για παράδειγμα, τους εργαζόμενους του μετρό, που όταν τους επιστράτευσε ο Σαμαράς έσκυψαν τα κεφάλια και είπαν «ναι αρχηγέ μου», να λένε στους πάντες ότι την Κυριακή της ψηφοφορίας θα σταματούσε το μετρό στις 9 το βράδυ λόγω απεργίας. Αυτό αρκούσε για να αποτρέψει πολύ κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα. Και ως δια μαγείας, στο τέλος ακυρώθηκε αυτή η απεργία και το μετρό ήταν ανοιχτό και περίμενε το κοινό αμέσως μετά το γνωστό θέατρο με τους μισθοφόρους μπαχαλάκηδες του συστήματος και τους φουσκωτούς των ΜΑΤ που κάποτε θα τους καταργούσε αυτό το παιδί-θαύμα, ο Τσίπρας, ένα θέατρο που οδήγησε στην έξοδο του Μεσολογγίου από την Πλατεία Συντάγματος για άλλη μια φορά και προς τις εισόδους του μετρό.

Είχαμε φυσικά και την απεργία των δημοσιοκάφρων…ε, συγνώμη, δημοσιογράφων, που ως δια μαγείας συνέπεσε με την συζήτηση των νέων μέτρων στο Κοινοβούλιο. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι και να μην υπήρχε απεργία, η δουλειά που προσφέρουν δεν είναι ενημέρωση, αλλά ανενημέρωση. Άντε όμως που η κάθε γιαγιά, ο κάθε παππούς, ο κάθε νεοφιλελές, δεν το βλέπει έτσι όμως, και ακόμα νομίζει πως ενημερώνεται από το Sky και τη ξενΕΡΤ και το Μούγκα Μου, για όσο επιζήσει ακόμα τουλάχιστον, και κάθεται καθηλωμένος μπροστά στο χαζοκούτι.

Δεν πειράζει όμως, υπάρχει φως στο ορίζοντα, υπάρχουν λύσεις, και φυσικά, πάνω από όλα, υπάρχει ελπίδα. Έχουμε τον «σωτήρα» Μπαρουφάκη με τα ροζ μοδάτα μπλουζάκια και τις λεγόμενες «αντάρτικες» συνεντεύξεις που δίνει, όταν φυσικά δεν παρουσιάζεται στις κατά τα άλλα «αυθόρμητες», όπως μας λένε, διαδηλώσεις στην Γαλλία. Ο «σωτήρας» Μπαρουφάκης που θα πλήρωνε το χρέος στο διηνεκές, που ψήφισε και αυτός τον Παυλόπουλο πρόεδρο, που έφερε τα capital controls και δέσμευσε τα χρηματικά αποθέματα του δημόσιου τομέα για να πληρώσει το ΔΝΤ, που τώρα προσφέρει την καταστροφική λύση του διπλού ή παράλληλου νομίσματος. Η ίδια λύση που προσφέρει και η άλλη μεγάλη ηρωίδα, η Ζωίτσα, με την Μπόχα Ανελευθερίας της και τις καθημερινές της εμφανίσεις, δηλαδή δωρεάν διαφήμιση, στα ΜΜΕ που υποτίθεται πως την πολεμούν. Η Ζωίτσα του «στηρίζω την κυβέρνηση», του μεγάλου και θαρραλέου «παρών», που και αυτή ήξερε μόνο να ψηφίζει ναι σε όλα και που ακόμα προσκυνάει την καλή, πολιτισμένη Ευρώπη. Τον Φαφλαβίτσα, που κάποτε μιλούσε για ριζοσπαστικό οικονομικό πρόγραμμα, ύστερα δικαιολογούσε τον «ήπιο Κεϋνσιανισμό» του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα μιλάει και αυτός για διπλό νόμισμα ή για επιστροφή στη δραχμή αλλά φυσικά με μεγάλη υποτίμηση. Και έχουμε την νεκρανάσταση του Καρατζαφύρερ και του γιου του χουντικού πρωθυπουργού, τον «Σερ» Μαρκεζίνη, που τυχαίνει και αυτοί οι φασίστες να παπαγαλίζουν την ίδια καραμέλα περί διπλού νομίσματος που παπαγαλίζουν οι κατά τα άλλα «αριστεροί» και «ριζοσπαστικοί» σωτήρες τύπου Ζωίτσας και Μπαρουφάκη.

Εφόσον λοιπόν μας έσωσε η κυβέρνηση, εφόσον μείναμε Ευρώπη και Ευρωζώνη, και εφόσον υπάρχουν ακόμα περισσότεροι σωτήρες για να συνεχίσουν το σώσιμο μας προ των πυλών, γιατί να μιλήσουμε; Καλός και άνετος είναι ο καναπές, και ευκολότερο είναι να αφήνουμε την τηλεόραση να σκέφτεται για εμάς. Για ποια τηλεόραση μιλάω; Για την ίδια τηλεόραση όπου η τέως επαναστατική ΕΡΤ, που πλέον την ονομάζω ΕΡΤ Closed (καθώς τα στόματα τους παραμένουν κλειστά), στηρίζει οικονομικά την DIGEA των ολιγαρχών δια μέσου της σύμβασης ψηφιακής μετάδοσης της ΕΡΤ από το δίκτυο της DIGEA. Μιλάμε για τους ίδιους ολιγάρχες που υποτίθεται πως θα τους «τσακίσει» η κυβέρνηση. Η ίδια κυβέρνηση που θα τσακίσει, όπως λέει, τους ολιγάρχες δημοπρατώντας τις άδειες στις βαθύτερες τσέπες, ενώ την ίδια στιγμή περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα, που δεν αντέχουν πλέον την αβεβαιότητα λειτουργίας χωρίς άδεια, το δυσβάσταχτο κόστος μετάδοσης τους δια μέσου του μονοπωλίου της DIGEA, και που δεν τους επιτρέπεται πλέον να εκπέμπουν μόνο σε τοπικό επίπεδο, βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο. Η ίδια κυβέρνηση που, αντισυνταγματικά και ενάντια στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία που κατά τα άλλα προσκυνάει, έχει κλείσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και έχει αφήσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ανεξέλεγκτο. Για τέτοια τηλεόραση, τέτοιο τσάκισμα, και τέτοια κυβέρνηση μιλάμε.

Η τηλεόραση όμως και αυτοί οι καλοί «αγωνιστές» δημοσιογράφοι της, ξέρουν να σας πουν ότι καταρρέει η Βενεζουέλα και δεν διστάζουν να σας πουν ότι ο Τσίπρας των μνημονίων είναι ίδιος με τους Τσάβες και Μαντούρο και θέλει να κάνει την Ελλάδα σαν την Βενεζουέλα. Δεν σας λένε ότι οι εκεί ολιγάρχες έχουν δημιουργήσει τεχνητές ελλείψεις στην αγορά προκειμένου να υπονομεύσουν την κυβέρνηση. Δεν σας λένε ότι η χώρα δέχεται οικονομικό πόλεμο δια μέσου της κατακόρυφης πτώσης της τιμής πετρελαίου. Και επίσης, δεν σας λένε ότι η εξαθλίωση που βλέπουμε τώρα στην Βενεζουέλα ήδη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής προοπτικής. Τα ίδια ΜΜΕ όμως ξέρουν να σας λένε για το υποτιθέμενο «success story» της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, και της Κύπρου. Δεν σας εξηγούν όμως ότι η ολοκλήρωση των μνημονίων, δηλαδή των δανειακών συμβάσεων, δεν σημαίνει ολοκλήρωση της λιτότητας ή κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ούτε σημαίνει τέλος στις αποκρατικοποιήσεις, ούτε τερματισμός των εξώσεων που έχουν φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, ούτε φυσικά σημαίνει βελτίωση στο επίπεδο ζωής των πολιτών αυτών των χωρών, που εξακολουθούν να μεταναστεύουν με υψηλούς ρυθμούς.

Και στο τέλος, τι κάθεστε και κάνετε; Ακούω πολλούς και μιλάνε για τους Γάλλους, που είναι θαρραλέους και βγαίνουν στους δρόμους σε αντίθεση με εμάς. Έχετε αναρωτηθεί όμως πως ξαφνικά έχουν διοργανωθεί από το πουθενά τόσο καλά στημένες διαδηλώσεις; Μίλησε στους Γάλλους διαδηλωτές ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ποιος τον κάλεσε; Ποιος μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του; Ποιος πλήρωσε τα έξοδα του; Με ποιο τρόπο διοργανώθηκε αυτή η ομιλία στις κατά τα άλλα αυθόρμητες διαδηλώσεις των θαρραλέων Γάλλων; Και πως, ύστερα από μια μακρά περίοδο αδράνειας στην Ελλάδα ΚΑΙ σε άλλες χώρες, διοργανώθηκαν ξαφνικά οι διαδηλώσεις του «#αρκετά» ταυτοχρόνως σε δεκάδες πόλεις; Πραγματικά πιστεύετε ότι όλοι ξαφνικά το αποφάσισαν έτσι απλά; Η μήπως ξεχάσατε ότι πριν λίγα χρόνια οι Έλληνες ήταν αυτοί που βγήκαν στους δρόμους, με όποιο τρόπο και να βγήκαν, και ότι εκτός Ελλάδας ακόμα υπάρχει η αντίληψη πως οι Έλληνες αγωνίζονται, σε αντίθεση με τους εκεί λαούς. Έχετε αναρωτηθεί λοιπόν γιατί υπάρχουν αυτές οι αντιλήψεις και ποιος τις καλλιεργεί;

Η απάντηση είναι όχι, δεν έχετε αναρωτηθεί οι περισσότεροι από εσάς. Αντιθέτως, τρέχετε και ψηφίζετε σκουλήκια όπως τον Κατρούγκαλο, ο οποίος κάποτε μιλούσε στις πλατείες και τώρα στέλνει στα ΜΑΤ να τις ψεκάσουν. Άλλοι από εσάς πάλι, δια μέσου της αποχής σας από την κάλπη, εν τέλει ψηφίζετε το κατεστημένο. Άντε μετά και καμιά τρίωρη στάση εργασίας, καμιά βόλτα μέχρι το Σύνταγμα για χαβαλέ ακολουθώντας την ίδια μπαγιάτικη αναποτελεσματική συνταγή δεκαετιών, και μετά σπίτι σας να προλάβετε τον Χουντονικολάου. Αυτή είναι η «Ευρωπαϊκή» Ελλάδα σήμερα. Να την χαίρεστε.

ΠΗΓΗ: dialogosmedia


1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟΡΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ Ή ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΩΝ;
    ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΑΙΣΙΧΤΙΡ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.!

    ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ 99+ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ, ΕΝΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ, ΕΝΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΟ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ?

    ΔΩΣΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΕΓΙΝΕ, ΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.!!

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΧΕΡΣΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.!!

    ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΙΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ..!
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?
    ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ??
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΠΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.? https://goo.gl/c3ls4x
    Το ερώτημα που τίθεται πλέον επιτακτικά, είναι: Εμείς τι κάνουμε;
    Α. Καθόμαστε και κοιτάμε τους πολιτικούς μας να μας ξεπουλάνε ασύστολα και τον κάθε «τεχνοκράτη» να μας πετσοκόβει κι άλλο; Μέχρι να μη μας μείνει καθόλου αίμα;
    Ή
    Β. Το παίρνουμε απόφαση να στείλουμε από εκεί που ήλθαν τους «δανειστές» και τους «εταίρους» μαζί με τους κόφτες τους και τους ελληνόφωνους υπηρέτες τους και παίρνουμε την Πατρίδα και τις ζωές μας πίσω;
    Το Ε.ΠΑ.Μ. και εγώ, επιλέγουμε ξεκάθαρα το Β. Εσύ φίλε τι επιλέγεις; http://goo.gl/OaBEQ6

    Μετά από το πολυνομοσχέδιο καταλύθηκε στην Ελλάδα η έννοια του κράτους..!!
    ΚΙΕΜΕΙΣ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΧΑΠΑΤΑ?
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ?

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ?
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.!
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.