ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΝΟΝΙ» ΤΗΣ SOFTEX – ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΣΧΟΛΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: Μετά τις DIANA  και  DELICA ήρθε η σειρά της SOFTEX. Εν τω μεταξύ το Success Story ΙΙ, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά καλά κρατεί. Έρχεται η ανάπτυξη μας λένε. Όσο και να μυξοκλαίγεται η κυβερνώσα «αριστερά ο θεός να την κάνει» κανέναν δεν μπορεί να κοροϊδέψει για πολύ καιρό ακόμα. Αλλά σκεφτείτε, βάλτε το μυαλό σας και σκεφτείτε. Πως μπορεί να αντέξει μια ελληνική βιομηχανία, ιδίως χαρτοβιομηχανία, σε συνθήκες ανοιχτών εμπορικών συνόρων, χωρίς τον παραμικρό προστατευτισμό, ώστε να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση πρωτίστως, δουλεύοντας το εγχώριο εργατικό δυναμικό, παραμένοντας η υπεραξία εντός των ελληνικών συνόρων. Μέσα σε αυτή την ευρωπαϊκή ένωση που καθορίζει και επιβάλλει δικτατορικά όλο το κανονιστικό πλαίσιο, έχει επιβάλλει πλήρη οικονομικό έλεγχο μέσω του κοινού νομίσματος, του ευρώ, και του ελέγχου της ΕΚΤ, μην περιμένετε να αντέξει η εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα για πολύ ακόμα. Η συνέχιση μιας τέτοιας κατάστασης μόνο νέα δεινά για τους Έλληνες και την πατρίδα μας θα επιφέρει. Όσο και να επιβάλλει πλήρη φίμωση στην άλλη άποψη όλο το μιντιακό πολιτικό κατεστημένο που «τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά» η αλήθεια στο τέλος θα θριαμβεύσει. Η άλλη άποψη δεν θα μπορεί να κρυφτεί πλέον. Η άλλη άποψη, η μοναδική διέξοδος από την κρίση είναι η εγκαθίδρυση νέου κρατικού νομίσματος, παράλληλα με την έξοδο από την δικτατορία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του ληστρικού, παράνομου, επαχθούς και απεχθούς χρέους, και την διενέργεια συντακτικής εθνοσυνέλευσης με σκοπό την εγκαθίδρυση επιτέλους της Δημοκρατίας σε αυτό τον ταλαίπωρο τόπο.


Αναστάτωση σε επιχειρηματίες και οργή στους εργαζομένους προκάλεσε η απόφαση της τελευταίας χαρτοβιομηχανίας στην Ελλάδα, της Softex, να κλείσει το εργοστάσιό της.

Όπως ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας στους περίπου 150 εργαζόμενους, το εργοστάσιο κλείνει οριστικά, καθώς η εταιρία δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει από την πυρκαγιά τον περασμένο Ιούλιο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Ιερά Οδό, η οποία κατέστρεψε πολλά μηχανήματα.

Η εταιρία δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους εργαζόμενους, ωστόσο εκείνοι αντέδρασαν έντονα, ζητώντας να τους κοινοποιηθούν επίσημα οι απολύσεις και όχι προφορικά.

Περίπου 100 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο εργασίας, με το προεδρείο τους να ζητά συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας και πως οι ζημίες από την πυρκαγιά μπορούν να αποκατασταθούν και το εργοστάσιο να συνεχίσει κερδοφόρα τη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Softex ξέσπασε 2 μέρες πριν το δημοψήφισμα και υπό καθεστώς capital controls.

Από την πλευρά του το υπ. Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει προσχηματικές τις εξηγήσεις της εταιρίας και δηλώνει ότι «σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της SOFTEX, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας».  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το ''πρόσχημα'', έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η SOFTEX και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου. Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της SOFTEX, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας». 

ΠΗΓΗ: topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.