Δ. Αλευρομάγειρος : "Η Κύπρος το τελευταίο ανάχωμα στη Τουρκία". Για Αναστασιάδη: "Τεράστια εντύπωση που ένας Κύπριος σκέφτεται με αυτό τον τρόπο". Αποκαλύψεις για το Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Μία από τις ηρωικές φυσιογνωμίες της Κύπρου του 1974, ο στρατηγός ε.α. και τότε Ταγματάρχης που με τους στρατιώτες του και άλλες δυνάμεις Κυπρίων και της ΕΛΔΥΚ κράτησαν ελεύθερη στο μεγαλύτερο τμήμα της την Λευκωσία, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, μιλώντας σήμερα στον 9.84 , έκανε λόγο για προκλητικά ακατανόητη σπουδή του Νίκου Αναστασιάδη, να αποδεχτεί ένα Τουρκικής εμπνεύσεως ουσιαστικά σχέδιο, που είναι χειρότερο και από το σχέδιο «ζόμπι» Ανάν. 
Ο ίδιος φώτισε άγνωστες πτυχές του Κυπριακού, με αναφορές ακόμη και στα άρθρα των εγγυήσεων που επικαλέστηκε η Τουρκία για την εισβολή και κατοχή, σημειώνοντας με έμφαση ότι είναι παρανοϊκό, να θες να βγάλεις από τα αδιέξοδα την Τουρκία στην πιο δύσκολη για την ίδια γεωπολιτικά στιγμή. Σημείωσε με έμφαση, πως αν η Κύπρος οδηγηθεί σε λύση έκτρωμα, τότε το τελευταίο ανάχωμα έναντι της Τουρκία για τον Ελληνισμό, θα έπαυε να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.