Κραυγή αγωνίας για να μη μπει “λουκέτο” στην Παθολογική Κλινική του Μαμάτσειου!



Οι τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Κοζάνης αποτέλεσαν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Τσεβεκίδη, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Ανάπτυξης και Πρόνοιας Σταύρου Γιαννακίδη, οι οποίοι ενημέρωσαν το σώμα για τις σχετικές ελλείψεις.

Όπως τόνισαν οι φορείς, τόσο σε συσκέψεις με την 3η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με επιστολές, έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να καλύψουν άμεσα τα κενά. Να σημειωθεί πως από την Παθολογική κλινική έχουν παραιτηθεί δύο γιατροί και λειτουργεί με δύο μόλις γιατρούς, ενώ δεν εφημερεύει για έκτακτα περιστατικά, παρά μόνο με τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών! Οι ελλείψεις στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο ανέρχονται...
στις 35 και αφορούν ιατρικό προσωπικό.

“Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση να κλείσει η Παθολογική Κλινική”, τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λ. Ιωαννίδης, λέγοντας παράλληλα πως η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να προχωρήσει ακόμη και σε κινητοποιήσεις αν συμβεί κάτι τέτοιο! Χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε ότι: “Ενημερώνουμε το Δ.Σ. για τα αποτελέσματα μιας σύσκεψης που έγινε στο Νοσοκομείο, στην οποία αποφασίσαμε να ζητήσουμε να καλυφθούν οι θέσεις με επικουρικούς γιατρούς, ώστε να μην έχουμε προβλήματα λειτουργίας. Σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο κλείσει η κλινική, εμείς θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις”. Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως δεν γίνεται κάθε φορά να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις με “πυροσβεστικά μέτρα”.

Το νοσοκομείο Κοζάνης και συγκεκριμένα η Παθολογική κλινική λειτουργούν οριακά, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, λέγοντας πως “η Παθολογική λειτουργεί οριακά και είναι έτοιμη να κλείσει. Αυτό θα σημαίνει ένα μεγάλο πρόβλημα για όλη τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Γιατί, χωρίς Παθολογική δεν μπορούν να λειτουργήσουν και οι άλλες κλινικές. Τα δύο κενά στην Παθολογική είναι δυσαναπλήρωτα. Η πληρότητα της κλινικής, το πλήθος των περιστατικών και ο αριθμός των ατόμων που περιθάλπει, κάνουν την κατάσταση εκρηκτική”. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης αναφέρθηκε σε μια σειρά επαφών και διαβημάτων που έγιναν για να καλυφθούν τα κενά, λέγοντας πως πρέπει άμεσα να έρθουν επικουρικοί γιατροί.

Τα κενά των προηγούμενων ημερών καλύφθηκαν μετά από προσφορά ιδιωτών γιατρών, όπως και θα γίνει όποτε προκύψει ανάγκη μέχρι τα τέλη του μήνα. “Πρόκειται για πρόχειρες λύσεις και όχι ουσιαστικές. Το πρόβλημα παραμένει” προσέθεσε ο κ. Τσεβεκίδης. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακίδης άφησε αιχμές για τη στάση που έχει κρατήσει το Υπουργείο Υγείας στο θέμα των ελλείψεων στα Νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας, λέγοντας πως σε άλλες περιφέρειες της χώρας έχουν προκηρυχτεί ήδη μόνιμες θέσεις. Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στην επίσκεψη Κουρουμπλή στην Κοζάνη, λέγοντας πως “πρόκειται για τεράστια αδικία για τη περιοχή. Ο υπουργός δεσμεύτηκε και οι προσλήψεις δεν έγιναν. Δεν πρόκειται για κοροϊδία απέναντι σε εμένα ή τον περιφερειάρχη. Πρόκειται για κοροϊδία απέναντι στο λαό της Δ. Μακεδονίας”.

“Πρέπει όλοι από κοινού, μια γροθιά, να συστρατευθούμε ώστε να μην κλείσει το νοσοκομείο. Είναι ντροπή μας να γίνει κάτι τέτοιο”, τόνισε με νόημα ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ιατρός στο επάγγελμα Α. Σιδηράς. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., τόνισαν  πως η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη και θα έπρεπε να προσληφθούν άμεσα γιατροί!

Αυτό που αποφασίστηκε, είναι σε πρώτη φάση να σταλεί μια επιστολή στους φορείς, από πλευράς δημοτικού συμβουλίου, για το θέμα των προσλήψεων. Πρόθεση είναι να υιοθετηθούν κινητοποιήσεις αν χρειαστεί, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι!

Β.Σ.



ΠΗΓΗ: docmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.