Η ώρα της αλήθειας και της καταστροφικής σαφήνειας ...

 

του Ηλία Αλεξανδρή*


Όλα δείχνουν ότι η ώρα της αλήθειας για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα ! 

Μήπως βρισκόμαστε ήδη μέσα στην δίνη της τελικής φάσης πριν την σύγκρουση; Φυσικά και όχι!

Όλα από όλες τις κατευθύνσεις "φωνάζουν" πλέον ότι βρισκόμαστε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο τέλος της αριστερής παρένθεσης  ... 

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες αρκετά άρθρα όπου γίνονται γενικά αναφορές σε λάθη και παραλείψεις της συγκυβέρνησης - χωρίς κανείς από τους αρθρογράφους να εξηγεί τι ακριβώς εννοεί - και τα οποία συνήθως καταλήγουν κατά πως βολεύει τον κάθε αρθρογράφο στην βασική ιδέα "εδώ που φτάσαμε πρέπει να δοθεί μια λύση", με ολίγον ή πολύ μνημόνιο, αλλά πάντως με νέο μνημόνιο ή συμφωνία (το όνομα αλλάζει ανάλογα με το αν ο αρθρογράφος προέρχεται από "αριστερά" ή από τα "δεξιά"). 

Όμως δεν φτάσαμε εδώ τυχαία! Ούτε επρόκειτο απλά για κάποια "λάθη και παραλείψεις". Το σχέδιο ήταν καλά μελετημένο, τουλάχιστον από την πλευρά των τοκογλύφων, νεοαποικιοκρατών δανειστών ... 


Το νεοαποικιακό καθεστώς των οικονομικών δολοφόνων, τοκογλύφων - δανειστών με την υποτακτική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σε αδιέξοδο τον Δεκέμβρη του 2014. Η όξυνση των οικονομικών προβλημάτων και η επέκταση της λαϊκής αντίδρασης προδιέγραφαν μια αυξημένη πιθανότητα εκτεταμένης εξέγερσης, με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.

Οι ξένοι επικυρίαρχοι μαζί με το υποτακτικό ντόπιο καθεστώς προτίμησαν απέναντι σε αυτό το επικίνδυνο ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν την λύση της εκτόνωσης μέσω των εκλογών.

Ο λαός όπως ήταν φυσικό βρήκε την ευκαιρία να τιμωρήσει τα κόμματα της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (το οποίο σχεδόν εξαφάνισε) και έδωσε έστω με οριακό τρόπο την δυνατότητα κυβερνητικής αλλαγής σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με την ελπίδα της αποδέσμευσης από τις μνημονιακές πολιτικές. Έτσι εκτονώθηκε σε πρώτη φάση η συσσωρευμένη κοινωνική και λαϊκή δυσαρέσκεια και απομακρύνθηκε ο άμεσος κίνδυνος εξέγερσης.

Η νέα συγκυβέρνηση ξεκίνησε την κυβερνητική της θητεία με ταξίδια και επαφές σε όλη την Ευρώπη καλλιεργώντας με ετερόκλητες δηλώσεις στελεχών της την εντύπωση ότι δεν θα υποχωρήσει και ότι προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα για το οποίο έβγαζε στεντόρειες κορώνες εντός του κοινοβουλίου για Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία. Δεν ήταν τυχαίες οι αρχικές αναφορές των κυβερνητικών στελεχών για επιθυμία να υπάρξει συμφωνία γέφυρα. Αυτό αποτέλεσε την έναρξη της δεύτερης φάσης εκτόνωσης των τάσεων εξέγερσης του λαού, την φάση της «αναμονής».

Η υπογραφή της «συμφωνίας» της 20ης Φλεβάρη και η δημιουργική «ασάφεια» δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να  ξεκινήσει μια «διαπραγμάτευση» με τους «θεσμούς» με χρονικό ορίζοντα τετραμήνου, ενώ οι ξένοι επικυρίαρχοι παγώνουν - κατ' αρχήν προσωρινά - την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων της συγκυβέρνησης με το βέτο που πέτυχαν για μη μονομερείς ενέργειες.

Παράλληλα ξεκινά από την ηγεσία της συγκυβέρνησης μια αφήγηση «ερμηνείας» του εκλογικού αποτελέσματος με βασικό πυρήνα το «δεν λάβαμε εντολή ρήξης και εξόδου από την ευρωζώνη», αναγνώρισης του χρέους στο σύνολό του με την λογική ότι «χρωστάμε στους λαούς της Ευρώπης» και νομιμοποίησης των τοκογλύφων και οικονομικών δολοφόνων με την – καθόλου τυχαία – αλλαγή της Τρόϊκας σε «θεσμούς».

Πρόκειται για τις βάσεις της «Δημοκρατικής εξομάλυνσης» και την νομιμοποίησης όλων των τετελεσμένων εγκλημάτων της προηγούμενης περιόδου της μνημονιακής πολιτικοοικονομικής εκτροπής. Έτσι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παίζει - άθελά της; - το παιχνίδι των τοκογλύφων δανειστών, λειτουργώντας ως «αμορτισέρ» απόσβεσης των αντιμνημονιακών αντιδράσεων στον λαό αλλά και στο εσωτερικό του, ενώ παράλληλα νομιμοποιεί - και μέσω της ατιμωρισίας των προηγούμενων όλα τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα  - και παγιώνει τα «κεκτημένα» της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων επικυρίαρχών δανειστών.

Η ΕΚΤ εντελώς παράνομα κλείνει τις στρόφιγγες της ρευστότητας του ELA προς τις Ελληνικές Τράπεζες ξεκινώντας έναν ανοικτό εκβιασμό που σαφώς αποδεικνύει τι είδους αλληλεγγύη μπορεί η Ελλάδα να αναμένει από τους «εταίρους» ευρωπαίους.

Την ίδια περίοδο οι προηγούμενοι συγκυβερνήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν δείχνουν να έχουν καταλάβει τίποτα από την βαρύγδουπη σφαλιάρα που τους έριξε ο λαός, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα των δανειστών τοκογλύφων και των ξένων οικονομικών επικυρίαρχων, επαληθεύοντας με την στάση τους  ότι είναι δοσίλογοι και υποτελείς συνεργάτες ξένων δυνάμεων που έχουν κηρύξει οικονομικό πόλεμο στον λαό και την πατρίδα μας. 

Στην συνέχεια με βάση τα παραπάνω η κυβέρνηση αντί να κάνει στάση πληρωμών του χρέους συνεχίζει να πληρώνει τις δόσεις στους δανειστές αδειάζοντας τα ελληνικά ταμεία από τα διαθέσιμα αποθεματικά και μάλιστα χρησιμοποιώντας ακόμα και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Την ίδια περίοδο σε επικοινωνιακό επίπεδο ξεκινά το παιχνίδι του "καλού και κακού μπάτσου". Οι καλοί Αμερικάνοι και οι κακοί Γερμανοί. Ο καλός Γιούνκερ και ο κακός Σόϊμπλε κ.ο.κ. Ένα διαρκές γαϊτανάκι επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού το οποίο με την αγαστή συνεργασία των ντόπιων καναλαρχών μετατρέπει τα πολιτικά αιτήματα και τα δικαιώματα του λαού και της πατρίδας μας σε τακτικισμό, καιροσκοπισμό και πάνω από όλα σε αντικείμενο ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ σε διεθνές επίπεδο με τις κυρίαρχες δυνάμεις από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και όχι μόνο.

Η συγκυβέρνηση με την τακτική που επέλεξε διευκόλυνε ουσιαστικά τους δανειστές ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί ο εκβιασμός απέναντι στον Ελληνικό λαό, αφού συνέχισε να πληρώνει τις δόσεις στους δανειστές αδειάζοντας τα αποθεματικά των ταμείων του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων.

Η οικονομική εξουθένωση, η ένταση της καταστροφής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αγορά και ο κίνδυνος να μην πληρωθούν Μισθοί και Συντάξεις προετοίμασαν το έδαφος για να περάσουμε στην Τρίτη φάση του «έντιμου συμβιβασμού».

Έτσι ακριβώς, η  αυτοπαγίδευση  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην λογική των μη μονομερών ενεργειών και της "δημιουργικής ασάφειας" μετατράπηκε σε πλεονέκτημα των δανειστών. 

Ακόμα κι αν δεχθεί κανείς ότι η συγκυβέρνηση αυτή δεν απαρτίζεται από προδότες, δοσίλογους και υποτελείς, αυτό που πλέον αποδεικνύεται είναι ότι προκειται για μια συγκυβέρνηση πολύ κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων και της βούλησης του λαού που την υπερψήφισε. 

Βρισκόμαστε ακριβώς στην στιγμή που η εν τοις πράγμασι εξαπάτηση και η προδοσία απέναντι στον λαό και την πατρίδα από το σύνολο πλέον του πολιτικού προσωπικού της λεγόμενης μεταπολίτευσης, ολοκληρώνεται με την τελευταία αυταπάτη της δίκαιης και φιλολαϊκής αριστεράς να εξανεμίζεται μέσα από τις τραγελαφικές και παραπλανητικές αφηγήσεις περί έντιμων συμβιβασμών και κόκκινων γραμμών που ο λαός μας αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι παρά τα προπετάσματα καπνού πριν την τελευταία πράξη του ολοκληρωτικού δράματος ενός νέου μνημονίου πιο ανελέητου από κάθε άλλο προηγούμενο. 

Επαληθεύονται δυστυχώς όλα όσα το Ε.ΠΑ.Μ. προέβλεπε και προσπαθούσε να προειδοποιήσει - δεχόμενο πολλές επικρίσεις γιατί δεν έδειχνε τότε επαρκή ανοχή - την συγκυβέρνηση και το τμήμα του λαού που επέμενε να περιμένει αντί να διεκδικεί. 

Καθώς διανύουμε τις τελευταίες ημέρες - ίσως και ώρες- πριν την υπογραφή της "συμφωνίας" και οδηγούμαστε στον "υποχρεωτικό έντιμο συμβιβασμό", οι "εταίροι" μας και οι "θεσμοί" ξεδιπλώνουν όλη την "αλληλεγγύη" τους και την διάθεση τους για "διαπραγμάτευση", επιδίδοντας συνεχώς ανοικτά τελεσίγραφα, μετά από μη "θεσμικές" πενταμερείς συναντήσεις, και απαιτώντας τα πάντα, επιδιώκουν δηλαδή την ολοκληρωτική συντριβή της συγκυβέρνησης, την πλήρη και οριστική υποταγή του λαού και την μετατροπή της πατρίδας σε μόνιμη αποικία χρέους. 

Με την υπογραφή του νέου μνημονίου, είτε σε ένα κείμενο, είτε σε δόσεις, είτε πάμε σε εκλογές είτε όχι, με την επικράτηση των απαιτήσεων των δανειστών, θα ξεκινήσει η σκληρότερη φάση του ακήρυχτου πολέμου εναντίον του λαού και της πατρίδας μας, με ακόμα σκληρότερα μέτρα, φόρους, κατασχέσεις και μαζικό και ραγδαίο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας ... 

Φαίνεται λοιπόν πως φτάνει η ώρα της αλήθειας και της καταστροφικής σαφήνειας ... των "θεσμών" !

Αυτή την ώρα που  γκρεμίζονται οι αυταπάτες, ότι υπάρχει Ελπίδα με την παραμονή στην Ευρωζώνη και σε μια Ευρώπη των ολιγαρχών και των ισχυρών που μόνο ενάντια στα συμφέροντα των λαών θέλουν να αλλάξει, ο λαός δεν πρέπει να μείνει στην απογοήτευση, γιατί αν σκύψει τώρα το κεφάλι οι "θεσμοί" είναι έτοιμοι να του το "πάρουν" - "θεσμικά" όχι όπως ο ISIS - χωρίς δεύτερη σκέψη. Καμία ελπίδα δεν μπορεί να πεθάνει επειδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ετοιμάζονται να αθετήσουν όσα υποσχέθηκαν, γλιστρώντας στις επικίνδυνες και εγκληματικές πολιτικές επιλογές που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με Γερμανική πειθαρχία, ως γνήσιοι υποτελείς συνεργάτες της ντόπιας και διεθνούς ολιγαρχίας. Κανένα πισωγύρισμα δεν μπορεί να επιτραπεί σε σχήματα δοτών "κυβερνήσεων" τύπου Παπαδήμου όπου θα συμμετέχουν συστημικές Ευρωναζιστικές σφήνες, ΠΟΤΑΜΙσιες ή Χρυσαυγήτικες. 

Όλοι όσοι αγωνιζόμαστε ακατάπαυστα για την ουσιαστική απαλλαγή από τον αντιδημοκρατικό, αντιλαϊκό και καταστροφικό  ευρωμονόδρομο και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου δημοκρατικού σχεδίου πραγματικής σωτηρίας του λαού και της πατρίδας, οφείλουμε με την μετωπική μας δράση να δηλώσουμε δυναμικά το "παρών", να σταθούμε πιο μαζικά και οργανωμένα δίπλα και μαζί με τον λαό, με την αλληλεγγύη, την αγωνιστικότητα, την αταλάντευτη στάση μας, αλλά και με την ανάδειξη του σχεδίου μας ως πρόταση ανάληψης της εξουσίας από τον ίδιο τον λαό. 

Απέναντι στο "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς που αποδεικνύεται ανεπαρκές και το πατριωτικό άλλοθι της Δεξιάς που εξαντλείται τελικά στα καλά και τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, οφείλουμε να αναδείξουμε την λύση και την λύτρωση μέσα από το δημοκρατικό πατριωτικό μέτωπο ενότητας του λαού για το οποίο αγωνίζεται το ΕΠΑΜ, ένα μέτωπο όπου το ηθικό πλεονέκτημα και το πατριωτικό καθήκον επιβεβαιώνονται με την καθημερινή δημοκρατική πολιτική πράξη που αποτελεί την μόνη πραγματική εγγύηση για την εφαρμογή του πλήρους σχεδίου σωτηρίας του λαού και αναγέννησης της  πατρίδας, από τον ίδιο τον λαό,  με βάση τα 5 προτάγματα που εξαρχής θέσαμε ως στοιχεία συγκρότησης του μετώπου.

*Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού


ΠΗΓΗ: Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού

1 σχόλιο:

Από το Blogger.