Τζέιμς Γκαλμπρέιθ: «Το «όχι» είναι ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».


Σχόλιο : Μετά τον Κρούγκμαν και άλλοι ειδήμονες πέραν του Ατλαντικού λένε "ΟΧΙ". Καλό θα είναι να δούμε τι εκπροσωπούν αυτοί οι άνθρωποι και ποια είναι η ιστορική τους διαδρομή, γιατί δεν είναι χθεσινοί (βλέπε σχέσεις με ΓΑΠ όπως φαίνεται στο άρθρο της καθημερινής). Αν δούμε και τις τελευταίες δηλώσεις που παρουσιάζουν ως "ελπιδοφόρα", Ευρωπαϊκή πρόταση χωρίς το ΔΝΤ (λες και ο ESM και οι ευρωκράτες είναι ανθρωπιστές) χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να κρατούμε καθαρό το μυαλό μας με προσήλωση  στο συμφέρον της κοινωνίας και του λαού μας. Το ΟΧΙ που θα πει ο Ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με τους εν λόγω κυρίους.
Μικρό Βιογραφικό για να τον κύριο της φωτό που φιλοξενείτε σε όλα τα συστημικά έντυπα και ιστό τόπους.  
Ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ είναι γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϊνσιανών οικονομολόγων. Στην Αθήνα βρέθηκε με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ», που συνέγραψε με τους Γιάννη Βαρουφάκη και Στιούαρτ Χόλαντ. O 60χρονος σήμερα Τζέιμς Γκαλμπρέιθ είναι καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Τέξας, μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ενωσης Οικονομολόγων, ενώ έχει υπηρετήσει κατά καιρούς σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και αλλού. Είναι δε, τακτικός αρθρογράφος εφημερίδων όπως οι New York Times και η Wall Street Journal. Κατά την εδώ παραμονή του, μίλησε στην «Κ».
εδώ όλη η συνέντευξη, που αλλού, στην Καθημερινή.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών επεσήμανε ότι το «όχι» είναι ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη: «Διαφορετικά η Ελλάδα ξαφνικά θα καταρρεύσει πολιτικά και η επόμενη εξέγερση θα είναι εναντίον του ευρώ».
«Η συμπεριφορά της Μέρκελ και του Γκάμπριελ, του Ολάντ και του Ρέντσι σε συνδυασμό με τον Γιούνκερ καταδεικνύει ξεκάθαρα τι άποψη έχουν για τον ελληνικό κράτος, για την αλήθεια και ποιον πολιτικό δρόμο ακολουθούν», τόνισε ο Γκαλμπρέιθ καταφερόμενος εναντίον των Ευρωπαίων και του τρόπου που διαχειρίζονται την ελληνική κρίση.

Και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, επέκρινε την Ευρώπη.


«Οι Ευρωπαίοι Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ συνέστησε στους ηγέτες άρχισαν να καθιστούν ξεκάθαρα τα πραγματικά κίνητρα της διαμάχης αυτής και η απάντηση δεν είναι ευχάριστη: έχουν να κάνουν περισσότερο με την ισχύ και τη δημοκρατία παρά με τα χρήματα και την οικονομία», έγραψε στο Project Syndicate.



«Μια εξόδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καθιστούσε ξεκάθαρο ότι η ευρωζώνη είναι ένας πρόσκαιρος θεσμός. Και τι θα γίνει όταν, για παράδειγμα, βρεθεί υπό πίεση η Ισπανία;», διερωτήθηκε ο Στίγκλιτς.

 πηγή:crash

1 σχόλιο:

Από το Blogger.