Μποτσουάνα: Ανακαλύφθηκε το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου – Είναι 1.098 καρατίων Το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι στο κόσμο βρίσκεται πλέον στα χέρια ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διαμαντιών Debswana, ανακαλύφθηκε την 1η Ιουνίου στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Μποτσουάνα και είναι… 1.098 καρατίων!

Όπως αναφέρει ο Guardian, η εν λόγω εταιρεία παρουσίασε τον πολύτιμο λίθο Το χαρακτήρισε δε, ως το τρίτο μεγαλύτερο του είδους στον κόσμο στον πρόεδρο της χώρας, Mokgweetsi Masisi, στην πρωτεύουσα Γκαμπορόνε.

«Πιστεύεται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο εύρημα πολύτιμου λίθου στον κόσμο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Debswana, Lynette Armstrong.

Η «σπάνια και εξαιρετική πέτρα. σημαίνει πάρα πολλά για την Μποτσουάνα», είπε. «Φέρνει ελπίδα σε ένα έθνος που αγωνίζεται», πρόσθεσε.

Είναι επίσης η μεγαλύτερη πέτρα σε ποιότητα πολύτιμων λίθων, που έχει ανακαλυφθεί στην ιστορία της εταιρείας, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της κυβέρνησης και του παγκόσμιου κολοσσού διαμαντιών De Beers.

Το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου είναι το Cullinan των 3.106 καρατίων, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905.

Το δεύτερο μεγαλύτερο είναι το Lesedi La Rona με 1.109 καράτια, που ανακαλύφθηκε στο Karowe στη βορειοανατολική Μποτσουάνα το 2015.

Η Μποτσουάνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός διαμαντιών στην Αφρική.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.