Έτοιμη να εκραγεί η ΝΔ – Όλοι εναντίον όλων και στη μέση ο Μπογδάνος

 


Γράφει η Πηνελόπη Νάσσου

Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, δείχνει μόνο μια μικρή πτυχή του θέματος που απασχολεί τον πυρήνα του κόμματος της ΝΔ και το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται πεισματικά να δει.

Και αν ο βουλευτής της Α’ Αθήνας δεν είχε κάνει όλο αυτό το σόου στην Βουλή με το αντικομμουνιστικό παραλήρημα παραμονές της συζήτησης της Γαλλικής συμφωνίας για τις φρεγάτες χαλώντας το κλίμα συναίνεσης που ήθελε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός τότε ούτε αυτό το θέμα δεν θα είχε απασχολήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος η ΝΔ βράζει και είναι έτοιμη να εκραγεί καθώς τα όσα συμβαίνουν όλο το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει την κυβέρνηση και το κόμμα σε ανοικτή αντιπαράθεση.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η διαγραφή του βουλευτή της Α’ Αθήνας ανέδειξε τις διαφωνίες που υπάρχουν ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αφήνει υπονοούμενα για την στάση του Καραμανλικού Νίκου Δένδια ο οποίος απάντησε ότι έδρασε με εντολή του πρωθυπουργού.

Η αλήθεια είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν έτοιμο να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση . Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η έκρηξη του υπουργού Εξωτερικών και η τοποθέτηση του εγκλώβισε τον πρωθυπουργό ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει πίσω.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB το 30 % των ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίστηκε να είναι δυσαρεστημένο από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης -με την τοποθέτηση ακραίων δεξιών στελεχών σε νευραλγικά υπουργεία -, το Μέγαρο Μαξίμου θεώρησε ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να φέρει τα πράγματα στα ίσια τους.

Παράλληλα ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έσπευσε να μαζέψει την κατάσταση αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος να επιστρέψει στην ΝΔ εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η τοποθέτηση αυτή δείχνει σύμφωνα με κάποια στελέχη και την αγωνία που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου να μην χαθεί ούτε μια ψήφος ακόμα και αν ανήκει στην ακροδεξιά. Άλλωστε ο βουλευτής της ΝΔ μέσα από το αντικομουνιστικό του παραλήρημα στόχευσε ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Τους ακροδεξιούς που βρίσκονται στις παρυφές της ΝΔ και οι οποίο εντάχθηκαν στο κυβερνών κόμμα μέσα από τις σοβαρές αντιδράσεις στην συμφωνία των Πρεσπών.

Πολλοί πάντως υποστηρίζουν ότι η παραδοσιακή ΝΔ δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτό που εκφράζει σήμερα η κυβέρνηση. Δηλαδή το λίγο απ όλα. Λίγοι Καραμανλικοί , λίγοι ακροδεξιοί , λίγοι κεντρώοι, λίγοι νεοφιλελεύθεροι, λίγοι πατριώτες .

Η πολιτική φυσιογνωμία του κυβερνώντος κόμματος έχει χαθεί και μαζί της και κάθε ψυχική αναφορά . Όσοι έσπευσαν άλλωστε να υπερασπιστούν τον Κων. Μπογδάνο έχουν αναφορές στην Σαμαρική πτέρυγα όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.