Πως Γερμανοί κοσμηματοπώλες παράγουν πιστοποιημένες μάσκες



 Γράφει η Σταματελοπούλου Κατερίνα

Πιστοποιημένες μάσκες σε μεγάλη παραγωγή κατάφεραν να δημιουργήσουν τρία αδέρφια από τη Γερμανία σε λιγότερο από ένα χρόνο. Πλέον, η εταιρία  Your Mask είναι μια από τις πιο επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις στη Γερμανία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μτάτι Έρντιγκ και τα δυο του αδέρφια έψαχναν προστατευτικές μάσκες την περασμένη άνοιξη στο πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19. Όταν συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε μεγάλη έλλειψη στην αγορά της Γερμανίας αποφάσισαν να αδράξουν την επιχειρηματική ευκαιρία και να παράγουν δικές τους. Έτσι προέκυψε η εταιρεία Your Mask όπου εξοπλίστηκε με σύγχρονο εξοπλισμό και αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής.

Οι πρώτες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο του 2020 και η πλήρης παραγωγή ξεκίνησε το Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή η εταιρία απασχολεί πάνω από 70 εργαζομένους και κατέχει όλα τα πιστοποιητικά που χρειάζονται για την παραγωγή ιατρικών μασκών FFP2. Στόχος της εταιρίας είναι να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή της ώστε να καλύψει όσο περισσότερο γίνεται την ζήτηση στη Γερμανία.

Η εταιρεία αναμένει εκτόξευση των πωλήσεων της μιας και η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους. Όσον αφορά για τις μάσκες FFP2 πρόκειται για τύπο προστατευτικής μάσκας που χρησιμοποιείται κυρίως σε νοσοκομεία και χώρους υγείας. Είναι μάσκες μιας χρήσης και θεωρείται ότι προσφέρουν υψηλή ασφάλεια προστασίας όταν χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο.


από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.