Πως αντιδρούν οι εθνοφύλακες στον Έβρο στις απειλές Μηταράκη

 


Γράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου

Φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις για παράδοση των όπλων από τους Εθνοφύλακες στη Θράκη, αν γίνει με τέχνασμα η δομή των παράνομων μεταναστών. Οι δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευσης και Ασύλου Μηταράκη δεν καθησύχασαν τους Θρακιώτες. Ποια ήταν, όμως, τελικά η σημειολογία της επίσκεψης Μηταράκη στον Έβρο χθες αναρωτιούνται οι ντόπιοι κάτοικοι και όχι μόνο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προσήλθε στη Θράκη με τις παγιωμένες θέσεις του για επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στα σύνορα, με μια διάτρητη επιχειρηματολογία που κονιορτοποιήθηκε από τα πρώτα λεπτά με ισχυρές αντιρρήσεις από την επιτροπή αγώνα. Δεν είχε να πει απολύτως τίποτα καινούργιο και απλά χρύσωσε το χάπι ότι μετήλθε στον διάλογο μεταθέτοντας τις οριστικές του θέσεις για δυο εβδομάδες μετά.

Η δε ανακοίνωση της ΝΔ ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά σε μια προσπάθεια υποβαθμίσει την μεγαλειώδη κινητοποίηση των κατοίκων του ακριτικού νομού που αναποκρίθηκαν, παρά τους εκφοβισμούς για μεγάλα πρόστιμα λόγω κορονοϊού. Το κυβερνόν κόμμα έκανε “μαθήματα” savoir vivre μιλώντας για “ακραίες συμπεριφορές”. Πόσο νυχτωμένοι είναι όμως με όσα συμβαίνουν στους πολίτες της περιοχής.

Οι τελευταίοι εδώ και έναν χρόνο με ένταση απίθανες καταστάσεις με λαθραίους που διέρχονται τα σύνορα, ληστεύουν, τρομοκρατούν κατοίκους απομονωμένων χωριών που ζουν απίθανες καταστάσεις και ζητούν την στοιχειώδη περιφρούρηση κι ένα αίσθημα ασφάλειας από ο ελληνικό κράτος.

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.