Έλενα Ακρίτα για Λίνα Μενδώνη: «Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα»



 Γράφει η Έλενα Ακρίτα

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε την απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη να παραιτηθεί από καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μόλις παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο. Όταν έγραψα την είδηση (2/2/21) η Μενδώνη μού επιτέθηκε με τη γνωστή της αλαζονεία κι άφησε υπονοούμενα "περί σκοπιμοτήτων". Και δεν ντράπηκε. Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα» έγραψε, χαρακτηριστικά, η δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, στις 2 Φεβρουαρίου, με ανακοίνωσή του, διέψευδε τα περί παραίτησής του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τέσσερις μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου, με επιστολή του γνωστοποίησε τους λόγους που τον έκαναν να δηλώσει την παραίτησή του. Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με δηλώσεις της στις 3 Φεβρουαρίου τόνιζε ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Πώς φτάσαμε στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη

Όλα ξεκίνησαν με μία δημοσίευση που έκανε η Έλενα Ακρίτα στα social media, η οποία έγραψε ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θεάτρο. «Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό. Σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται» σημείωσε, χαρακτηριστικά, η Έλενα Ακρίτα.

Στη συνέχεια, η επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε: «Οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».

Την απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διαδέχθηκε νέα ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα. «Βγάζει μια αόριστη ανακοίνωση η Μενδώνη (ή η Αννούλα η Παναγιωταρέα) όπου σαφώς με φωτογραφίζει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ. Και φυσικά το ΣΚΑΪ - SKAI σπεύδει να ‘συντρέξει’ την υπουργό χωρίς να κάνει ρεπορταζ για να διαπιστώσει αν ισχυει ή όχι η είδηση. Επειδη είμαι δημοσιογράφος παλαιας κοπής κι αυτά του σουξου μουξου δεν τα γουστάρω - τρεις ερωτησούλες στην υπουργό.

1. Παραιτείται ή δεν παραιτείται ο κ. Λιγνάδης; Επιβεβαιώστε ή διαψεύστε την ειδηση ξεκάθαρα κι αφήστε τα μισόλογα.

2. Υπάρχουν καταγγελίες, ναι ή όχι;

3. Μού αποσαφηνίζετε παρακαλώ την ασάφεια... των σκοπιμοτήτων μου; Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, μην τρέχουμε τώρα στα δικαστήρια κι ανήκουμε και σε ευπαθείς ομάδες. Στο μεταξύ εμμένω στο ρεπορταζ μου.

Καταλάβατε υπουργέ; Κατάλαβες Αννούλα; Που θα μου υπαγορεύσεις πώς θα κάνω τη δουλειά μου;»


από ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.