Χάος στα καλλιτεχνικά σχολεία: Τι καταγγέλλουν καθηγητές στο tvxs.gr



 Είναι ωρομίσθιοι στα καλλιτεχνικά σχολεία, λαμβάνουν αποδοχές 7.21 ευρώ την ώρα, και φέτος καταγγέλλουν πως το υπουργείο, αγνόησε εντελώς τους φακέλους τους και πορεύτηκε με βάση τα περσινά στοιχεία. «Λάβαμε πίνακες με τα περσινά μας μόρια. Το υπουργείο προφανώς δεν έκανε καν τον κόπο να ελέγξει τους φακέλους μας» λένε στο tvxs.gr ωρομίσθιοι καθηγητές των καλλιτεχνικών σχολείων.

Οι καθηγητές κυρίως του κινηματογράφου και του χορού, έχουν προχωρήσει σε ενστάσεις για να μην χαθούν οι προσλήψεις, κίνηση που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των μορίων τους.

«Κάθε χρόνο αργούν να βγουν οι πίνακες με αποτέλεσμα να λείπουν από τα σχολεία, καθηγητές βασικών μαθημάτων τα οποία θεωρούνται υποχρεωτικά για τα καλλιτεχνικά σχολεία. Αυτό που έγινε φέτος όμως δεν το έχουμε ξανά ζήσει» λέει καθηγητής στο tvxs.gr. «Κάναμε τις αιτήσεις μας στις 29 Σεπτέμβρη, οι προσωρινοί πίνακες βγήκαν στις 15 Νοέμβρη και οι τελικοί 24 Δεκεμβρίου! Χθες τους παραλάβαμε».

Τότε συνειδητοποίησαν, ότι τα μόρια που είχαν οι νέοι πίνακες, ήταν ακριβώς τα ίδια με τα περσινά. «Για να καταλάβετε, πέρσι εγώ δεν είχα καταφέρει να συμπεριλάβω στον φάκελο μου την προϋπηρεσία μου. Το έκανα φέτος. Όπως φάνηκε, όμως κανένας δεν το πρόσεξε στο υπουργείο γιατί απλά δεν ελέγχθηκαν οι φάκελοι μας όπως γίνεται κάθε χρόνο».

Τους φακέλους μοριοδότησης, ελέγχει μία επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η οποία όμως σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, δεν είναι στελεχωμένη με το κατάλληλο προσωπικό. «Ελέγχουν φακέλους χορευτών και δεν υπάρχει άνθρωπος του χορού να αξιολογήσει πτυχία, διδακτορικά κ.α.»

Οι καθηγητές καταγγέλλουν επίσης ελλείψεις σε υποδομή: «Στο σχολείο μας δεν έχουμε καν τα απαραίτητα, τα βασικά μουσικά όργανα».

Σημειώνεται, ότι παρόμοια είναι η κατάσταση και στα μουσικά σχολεία, όπου απουσιάζουν ακόμα καθηγητές βασικών μαθημάτων.

από tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.