Facebook και λογοκρισία!

 


Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Κατηφορίζοντας πριν μια εβδομάδα την Λεωφόρο Αλεξάνδρας είδα στα «Προσφυγικά» κρεμασμένο ένα πανό με το πρόσωπο του εδώ και 21 χρόνια δεσμώτη Οτσ@λ@ν. Στο πανό, το οποίο και φωτογράφησα, υπήρχε στ΄ αγγλικά και ένα αίτημα για την απελευθέρωση του φυλακισμένου Άπο και για να αποδοθεί «status» στο Κουρδιστ@ν.

Τι το «φοβερό», «προκλητικό», «υβριστικό», «ανατρεπτικό» ή «παράνομο» θα αναρωτηθεί κάποιος. Με αυτή την εντύπωση δοκίμασα λίγο αργότερα να δω πως φαίνεται το πανό στο «φ.μπού» – αποκλειστικά για μένα, γι’ αυτό και χωρίς σχολιασμό. Κι ενώ ετοιμαζόμουν να το διαγράψω – άλλωστε, ποιός ενδιαφέρεται σήμερα για ένα τέτοιο «άσχετο» θέμα – μέσα σε ελάχιστο χρόνο με ειδοποίησαν ότι παραβίασα «τους όρους της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ» του «φ.μπού» και μου επιβάλλεται ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ»!

Μετά την πρώτη έκπληξη για το φοβερό «παράπτωμα», είπα, εντάξει δικό τους είναι, ότι θέλουν κάνουν, λεφτά βγάζουν, το πνεύμα της παγκοσμιοποιημένης εποχής μας εκφράζουν.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως η «υποστηριχτική ομάδα» στα άδυτα του «φ.μπού» θα προτιμούσε να δημοσιοποιούνται μόνο χαριτωμένα ζωάκια (φωτό) και θεσπέσιες υπάρξεις της σόου μπιζ, σχόλια σε ορθοπολιτικό πλαίσιο και αναρτήσεις καθεστωτικών απόψεων αλά «Project Syndic@te» κ.ο.κ.

Τουλάχιστον, βεβαιώθηκα όμως πως την ώρα που οι «Γκρίζοι Λύκοι» «κάνουν πάρτυ» στα κοινωνικά δίκτυα με τα σύμβολά τους κάτι «περίεργο» πρέπει να συμβαίνει με αυτόν τον «θαμμένο» ηγέτη και τον καταπιεσμένο λαό του. Τον οποίο λαό όλοι οι Δυνατοί του κόσμου έχουν ξεγραμμένο στο έλεος του νεοοθωμανού Π@τισ@χ.

από ardin-rixi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.