Άγγιξε τα σπίτια: Ο πιλότος της Ολυμπιακής που έσωσε 418 επιβάτες επειδή έσπασε το πρωτόκολλο



 Πριν από αρκετό καιρό, ο Κλιντ Ίστγουντ διηγήθηκε στο σινεμά την ιδιαίτερη ιστορία ενός γενναίου πιλότου, τον οποίο «ζωντάνεψε» κινηματογραφικά ο Τομ Χανκς.

Ο λόγος για το «Sully», το οποίο ήταν βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός Αμερικανού πιλότου που συγκίνησε το κοινό με την τόλμη του και την αδικία που αναγκάστηκε να διαχειριστεί παρά το γεγονός πως έσωσε δεκάδες ζωές από πτώση αεροσκάφους που χωρίς τη δική του επέμβαση θα είχε αποβεί μοιραία.

Τι κι αν όλο αυτό ακούγεται «ξένο» στο ελληνικό κοινό; Στην πραγματικότητα, η χώρα μας έχει να παρουσιάσει μια παρόμοια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Σήφη Μιγάδη, τον θρυλικό πιλότο της Ολυμπιακής που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν το μακρινό 1978 έσωσε 418 επιβάτες μιας αεροπορικής πτήσης από βέβαιο θάνατο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα ένα αυγουστιάτικο μεσημέρι του 1978. Συνολικά, 400 επιβάτες και τα 18 μέλη του πληρώματος βρίσκονται στο αεροσκάφος Jumbo της Ολυμπιακής που θα ταξίδευε για τη Νέα Υόρκη.

Ολυμπιακής

Δυστυχώς, σε εκείνη την πτήση τίποτα δεν θα πήγαινε καλά…

Ο τρόμος διήρκησε για μόλις 93 δευτερόλεπτα, τα οποία όμως ήταν αρκετά για να αποτυπωθούν για πάντα στο μυαλό των επιβατών του αεροσκάφους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών ήταν Αμερικάνοι που γυρνούσαν στη χώρα τους.

Διαβάστε την συνέχεια στο menshouse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.