Τα τρία μέτωπα όπου η Τουρκία επιτίθεται στον Ελληνισμό

 


Γράφει ο Χρήστος Καπούτσης

Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις των ειδικών, προκειμένου να αντιληφθεί ο απλός παρατηρητής των διεθνών εξελίξεων, ότι η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, είναι μια χώρα φιλοπόλεμη, επιθετική, επεκτατική, που ασελγεί συστηματικά επί της διεθνούς νομιμότητας. Επιδιώκει, με την χρήση στρατιωτικής βίας και εξαναγκαστικής διπλωματίας να αναβιώσει το μεγαλείο της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υλοποιώντας το δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας" του "νεοσουλτάνου".

Η στρατηγική της Τουρκίας στοχεύει στην πολιτική, διπλωματική και πολιτισμική (Ισλάμ) επιρροή και κυριαρχία σε περιοχές, όπως, Καύκασο, Βόρειο Ιράκ, Υεμένη, Σομαλία, Συρία, Λίβανο, Λιβύη, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρεις, εξακολουθεί να κινείται μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και νοτιότερα, μαζί με τα δύο βοηθητικά και τα 5 πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, εντός της εικαζόμενης ή διεκδικούμενης ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η ελληνική κυβέρνηση, αντιδρά με "ψυχραιμία"! Η παλιά "κόκκινη γραμμή" των 12 ν.μ. από τις ακτές των ελληνικών νησιών, έχει καταρρεύσει, ως οιονεί άσκηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ως εθνική "κόκκινη γραμμή" θεωρείται πλέον το όριο των 6 ν.μ. από τις ελληνικές ηπειρωτικές και νησιωτικές ακτές. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις, για δυναμική αντίδραση, εφόσον, τα τουρκικά πλοία, παραβιάσουν το εύρος των χωρικών μας υδάτων, που είναι τα 6ν.μ., περιοχή όπου η Ελλάδα ασκεί πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα. Να επισημάνουμε ωστόσο, ότι ουδέποτε η Τουρκία, αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία μέχρι τα 6 ν.μ.!!

Πάντως με τις επτά Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία από το τέλος Ιουλίου, έχει οριοθετήσει μία τεράστια περιοχή που φθάνει μέχρι τον 28ο μεσημβρινό, το όριο της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου. Η Τουρκία με τα πλοία της, ερευνητικά και πολεμικά, παραβιάζει τα όρια της εικαζόμενης ελληνικής υφαλοκρηπίδας και δημιουργεί τετελεσμένα. Η πρόσφατη πλεύση των τουρκικών ερευνητικών σκαφών λίγο έξω από τα 6 ν.μ. και εντός των 12 μιλίων από το Καστελόριζο έχει σκοπό να αμφισβητήσει τη δυνατότητα που έχει η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, ουσιαστικά να επεκτείνει την κυριαρχία της.

Προφανώς, η είσοδος του "Ορούτς Ρέις" στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη, στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, συνοδεία πολεμικών πλοίων, με σκοπό την έρευνα για υδρογονάνθρακες, δεν ανταποκρίνεται στους όρους της αβλαβούς διέλευσης, καθώς η έρευνα ανήκει στα αποκλειστικά δικαιώματα του κυρίαρχου κράτους, που στην περίπτωση αυτή είναι η Ελλάδα. Άρα, εκ των πραγμάτων, η δυνατότητα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, αδρανοποιείται, προσωρινά μόνο, αλλά η προσωρινότητα παγιώνεται και μελλοντικά, οδηγεί στην απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος.

Εκτός και αν, έχει ισχυρή νομική βάση η άποψη, «για το Καστελόριζο, τα Διαπόντια νησιά βόρεια της Κέρκυρας, κοντά στην Αλβανία, και τη Γαύδο, ένα Διεθνές Δικαστήριο –σύμφωνα με προϋπάρχουσες αποφάσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις– θα έδινε μισή, λίγη ή καθόλου υφαλοκρηπίδα στα ελληνικά νησιά» όπως υποστηρίζουν Έλληνες πανεπιστημιακοί γνώστες του Διεθνούς Δικαίου ( Ροζάκης, Ηρακλείδης, ΕΛΙΑΜΕΠ, Βαλντέν και πολλοί άλλοι), αλλά και Τούρκοι ναύαρχοι και δημοσιογράφοι και οι ..... "Γκρίζοι Λύκοι".

Αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών

Η ελληνική στρατιωτική παρουσία στα Δωδεκάνησα, είναι και νόμιμη και επιβεβλημένη. Ωστόσο, κατά την Τουρκία, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη στρατευμάτων στα νησιά του Ν.Α. Αιγαίου (Δωδεκάνησα), σύμφωνα με τη Σύμβαση Ειρήνης των Παρισίων (1947),στην οποία προβλέπεται ότι «αι ανωτέρω νήσοι θα αποστρατιωτικοποιηθώσι και θα παραμείνωσιν αποστρατιωτικοποιημέναι».

Το αντεπιχείρημα σε αυτή την τουρκική αξίωση είναι ότι, η Τουρκία δεν θα μπορούσε να επικαλεστεί την παραπάνω Σύμβαση, αφού δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος αυτής και αποτελεί για τη γείτονα "res inter alios acta", θέμα δηλαδή που δεν την αφορά και δεν της γεννά δικαιώματα, σύμφωνα με το άρθρο 34 της Συνθήκης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών.

Πέρα όμως από αυτά, η Ελλάδα, όχι μόνο δικαιούται, αλλά και υποχρεούται, να οργανώνει την άμυνα των νησιών μας, προκειμένου, αν δεχτεί επίθεση (η τουρκική στρατιωτική απειλή αποτελεί "δεσμευμένη" πιθανότητα), να μπορεί να προβάλει νόμιμη άμυνα, που προβλέπεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και έτσι, να υπερασπιστεί επαρκώς και αυτοτελώς την ελληνική κυριαρχία των νησιών μας (Δωδεκάνησα).

Η Τουρκία στην Κύπρο

Στην Κύπρο, η εκλογή του τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ συνδέεται προφανώς με τις επιδιώξεις της Άγκυρας στο Κυπριακό, αλλά και με τους σχεδιασμούς της στην ευρύτερη περιοχή. Ο νέος κατοχικός ηγέτης, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι, στα σχέδια της Τουρκίας, προτεραιότητα έχει η διχοτόμηση της Κύπρου (ίσως σε πρώτη φάση), εφόσον αποτύχουν και πάλι οι ενδοκοινοτικές συνομιλίες. Και ποιες είναι αυτές οι συνομιλίες;

Μα εκείνες, που στοχεύουν σε μια βιώσιμη συμφωνία για το κυπριακό, που θα ενώνει τους Κύπριους σε ένα ενιαίο κράτος, ανεξάρτητο και κυρίαρχο, χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις και με σεβασμό στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ, συμβατή στο κοινοτικό κεκτημένο, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ.

Μια προοπτική, που υπονομεύει συστηματικά το σύστημα εξουσίας του Ταγίπ Ερντογάν, που στοχεύει στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία άλλωστε και δεν αναγνωρίζει ως κράτος, παρότι είναι μέλος του ΟΗΕ. Στην Λευκωσία έγινε και η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Και αμέσως μετά την συνάντηση, η Άγκυρα έσπευσε να εκδώσει νέα παράτυπη NAVTEX για σεισμικές έρευνες του "Μπαρμπάρος" στα οριοθετημένα θαλάσσια τεμάχια 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Ουδεμία έκπληξη, αφού έτσι λειτουργεί διαχρονικά η κατοχική δύναμη. Είναι και θέμα τακτικής. Ενισχύει με αυτό τον τρόπο τη διαπραγματευτική της δύναμη στο Κυπριακό, μέσω προκλήσεων.

Ο Ερντογάν στην Αμμόχωστο

Το ίδιο θα γίνει και στις 15 Νοεμβρίου, που ο Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η Άγκυρα, ως κατοχική δύναμη επιδιώκει την επιβολή τετελεσμένων στην Κύπρο και επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Να προσθέσουμε ακόμη, ότι ο νέος ηγέτης των τουρκοκυπρίων, ο κ. Τατάρ, αντιτίθεται στην ένταξη των Τουρκοκυπρίων στην ΕΕ, πριν από την ένταξη της Τουρκίας!! Και φυσικά ο κ. Τατάρ, είναι υπέρ της διχοτόμησης της Κύπρου, όπως άλλωστε και ο Ερντογάν.

Είναι σαφές, ότι οι Τούρκοι θέλουν τον έλεγχο στο βορρά και συνεταιρισμό στο νότο της Κύπρου, αλλά αυτά σε πρώτη φάση. Και μετά; Ούτε διχοτόμηση, ούτε δύο κράτη. Ολοκληρωτικό έλεγχο, πολιτικό και στρατιωτικό της Κύπρου θέλει η Άγκυρα και μάλιστα με τη συναίνεση των Ελλήνων της Κύπρου! Ας το έχουν υπόψη τους οι Ελληνοκύπριοι "ανανιστές" και όσοι προωθούν την άποψη «λύση με κάθε τρόπο, ακόμη και να διαλυθεί η διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Με λύση τύπου Ανάν το καθεστώς των Ελλήνων της Κύπρου δεν θα είναι αυτό των "ισότιμων εταίρων", αλλά αυτό των ηττημένων μη-μουσουλμάνων, σε περιοχή ελεγχόμενη στρατιωτικά από την Τουρκία. Επακόλουθό της, με μαθηματική ακολουθία, θα είναι η τουρκοποίηση (ισλαμοποίηση) της Κύπρου. Θα είναι η αλλοίωση της πολιτισμικής φυσιογνωμίας της Μεγαλονήσου, εκεί όπου για 3.000 χρόνια ανθεί και μεγαλουργεί ο ελληνικός πολιτισμός.

από slpress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.