«Χρήμα με ουρά» σε εταιρεία γιατρού, κουμπάρου του Κικίλια

 


Γράφει ο Βασίλης Ανδριανόπουλος

Ο Αρμόδιος Δρίκος καρπώνεται συμβάσεις έργων του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, δημόσιων ΙΕΚ, φοιτητικών εστιών, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΡΓΟΣΕ

Συμβάσεις συνολικής αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καρπώνεται τους τελευταίους μήνες η εταιρεία του γιατρού Αρμόδιου Δρίκου, κουμπάρου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ο Αρμ. Δρίκος, γιος του πρώην δημάρχου Μάνδρας Γιώργου Δρίκου που μετείχε κατά το παρελθόν στον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη ως υποψήφιος για τις εκλογές στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και έχει πληθώρα επαφών τα τελευταία χρόνια με κορυφαία στελέχη της ΝΔ, έρχεται ξανά στα φώτα της δημοσιότητας. Αυτήν τη φορά επειδή η εταιρεία του Δρίκος Αρμόδιος – Εμπόριο χονδρικής – λιανικής ξυλείας – επίπλων – ηλεκτρονικών υπολογιστών – ηλεκτρικών συσκευών αναλαμβάνει πληθώρα συμβάσεων κυρίως από το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), επικεφαλής του οποίου είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος. Πρόκειται για συμβάσεις που περιλαμβάνουν πλήθος έργων όπως προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, στρωμάτων και πλυντηρίου, εκπόνηση μελετών, επισκευές, συντηρήσεις ή ακόμη και προμήθεια γαντιών και μασκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια απόλυση που την πήραν πίσω

Το όνομα του Αρμ. Δρίκου είχε έρθει στο προσκήνιο έπειτα από δημοσίευμα του Documento με το οποίο αποκαλύφθηκε ότι στις 4 Μαΐου 2017 το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του «για σπουδαίο λόγο», όπως αναφερόταν στη σχετική απόφαση. Η σύμβαση αφορούσε την έναρξη και ολοκλήρωση της άσκησής του στην ιατρική ειδικότητα της καρδιολογίας. Ο Αρμ. Δρίκος είχε διοριστεί στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2017, προσκομίζοντας βεβαίωση του νοσοκομείου Αττικόν ότι επί δύο χρόνια είχε πραγματοποιήσει εκεί την άσκησή του ως παθολόγου.

Επειτα από έλεγχο της γνησιότητας των τίτλων το Αττικόν απάντησε στις 21 Απριλίου 2017 στο Θριάσιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίμαχο ρεπορτάζ, ότι «τα έγγραφα για τα οποία γίνεται λόγος και με τα οποία βεβαιώνεται πως ο Αρμόδιος Δρίκος έκανε την απαραίτητη άσκηση ως παθολόγος δεν είναι γνήσια. Το επίμαχο έγγραφο που βεβαιώνει ότι υπήρξε ειδίκευση παθολόγου έχει αριθμό πρωτοκόλλου 8655/Φ851/03.04.2017 και σύμφωνα με το Αττικόν “προέκυψε ότι το ανωτέρω πιστοποιητικό δεν εκδόθηκε από την υπηρεσία τους”. Το νοσοκομείο Θριάσιο κάλεσε τον γιατρό Αρμόδιο Δρίκο να δώσει εξηγήσεις, αλλά οι εξηγήσεις του δεν αξιολογήθηκαν ως ικανοποιητικές και έτσι προχώρησε στην απόλυσή του…».

Τελικά η υπόθεση έληξε θετικά για τον Αρμ. Δρίκο, αφού στις 15 Μαρτίου 2018, έπειτα από απόφαση που υπέγραψε ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ανακοινώθηκε ότι δύναται «να αρχίσει και να ολοκληρώσει στην ιατρική ειδικότητα της καρδιολογίας» στο Θριάσιο. Ο Αρμ. Δρίκος υπέγραψε σύμβαση με το Θριάσιο για την έναρξη της ειδίκευσής του στην ειδικότητα της καρδιολογίας στις 2 Απριλίου 2018.

Δύο καταχωρήσεις με τον ίδιο ΑΦΜ

Είναι αξιοπερίεργο αλλά σε αναζήτηση του ΑΦΜ της εταιρείας του Αρμ. Δρίκου που καρπώνεται τα επίμαχα έργα στο ΓΕΜΗ προκύπτουν δύο καταχωρήσεις. Συγκεκριμένα, εμφανίζονται δύο εταιρείες Δρίκος Αρμόδιος του Γεωργίου που έχουν τον ίδιο ΑΦΜ, διαφορετικό αριθμό ΓΕΜΗ –κατά ένα ψηφίο–, διαφορετική διεύθυνση και διαφορετική έναρξη λειτουργίας. Το στοιχείο που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ατομική εταιρεία με την οποία το ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνάπτει τις επίμαχες συμβάσεις ανήκει στον γιατρό Αρμ. Δρίκο είναι η απόφαση της 23ης Δεκεμβρίου 2019 σύμφωνα με την οποία «ανατίθεται στο φυσικό πρόσωπο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΡΙΚΟΣ» εκπόνηση μελέτης αντί 19.780 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ο ΑΦΜ που αναγράφεται είναι ο ίδιος που δηλώνεται σε όλες τις επίμαχες συμβάσεις, ενώ η απόφαση κοινοποιείται προς τον Αρμ. Δρίκο, «ιατρό, ειδικευόμενο καρδιολόγο MD, MSc, PhD» στην οδό Δήμητρος 50 στην Ελευσίνα, όπου και στεγάζεται το ιατρείο του.

διαβάστε την συνέχεια στο documentonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.