Οι δύο "ιοί" που απειλούν τον Τραμπ



 Γράφει ο Γιώργος Λυκοκάπης

«Κορονοϊός και ρατσισμός, οι δύο ιοί που απειλούν τις ΗΠΑ», ήταν ένας χαρακτηριστικός τίτλος του Forbes πριν μερικούς μήνες και σχεδόν... προφητικός. Πριν γίνει γνωστό ότι βρέθηκαν τελικώς θετικοί ο πρόεδρος Τραμπ και η σύζυγος του, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα, προηγουμένως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε βάλει "φωτιά" στο debate με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς αρνήθηκε να καταδικάσει την βία των οργανώσεων της αμερικανικής άκρας δεξιάς.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος, όχι μόνο δεν καταδίκασε την οργάνωση "Proud Boys", όπως επέμεινε ο συντονιστής του εκρηκτικού debate δημοσιογράφος Κρις Γουάλας, αλλά σχεδόν τους κάλεσε να "επαγρυπνούν"! «Stand back and stand by» ήταν η επίμαχη φράση που χρησιμοποίησε, λέγοντας ταυτόχρονα πως «κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για την Antifa και την άκρα αριστερά».

Αν και αργότερα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως «δεν γνωρίζει» την οργάνωση Broud Boys, εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν τον Τραμπ σχεδόν να σαστίζει, στην επιμονή του δημοσιογράφου να καταδικάσει την ακροδεξιά βία. Δεν αποτέλεσε έκπληξη που η οργάνωση πανηγύρισε τις δηλώσεις του προέδρου, υιοθετώντας μάλιστα την επίμαχη φράση του Τραμπ ως σύνθημα της!

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.