Η ΕΕ μετατρέπει και επισήμως την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών



 Γράφει ο Δημήτρης Χρήστου

Η δεσμευτική απόφαση για τις χώρες της ΕΕ να αναλάβουν, αναλογικά με τον πληθυσμό τους, απορρόφηση προσφύγων που καταφθάνουν κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία, καταργήθηκε και επισήμως. Οι πιέσεις της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας έπιασαν τόπο. Οι χριστιανικοί (!) πληθυσμοί στις χώρες αυτές, δεν έχουν κανένα θρησκευτικό ή ηθικό δίλημμα. Το αντίθετο μάλιστα.

Προτιμούν πολιτικούς ηγέτες με ρατσιστικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις για να μείνουν, όπως πιστεύουν, ασφαλείς και αμόλυντοι από τους "απίστους". Ποσώς τους ενδιαφέρουν οι λόγοι για τους οποίους φούντωσαν τα προσφυγικά ρεύματα. Ποσώς τους ενδιαφέρει ποιοι τα προκάλεσαν. Ποιοι προκάλεσαν τον μαραθώνιο πόλεμο στο Αφγανιστάν, τις λεηλασίες στο Ιράκ και τις κρίσεις στη Συρία και τη Λιβύη.

Για ποιους λόγους οι φτωχοί και απελπισμένοι της δυτικής Ασίας και της Αφρικής αναζητούν νερό και τροφή κάπου αλλού; Ποιοι τους υποδούλωσαν, εκμεταλλεύτηκαν και συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους των χωρών τους; Ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος των ιεραποστόλων που συνόδευαν τους κατακτητές, βιαστές και βασανιστές Ευρωπαίους; Άμα όμως τους στριμώξεις, σου λένε άλλο η θρησκεία και άλλο η πολιτική. Ας είναι!

10.000 ευρώ το κεφάλι!

Ιδού λοιπόν τι αποφάσισε η Κομισιόν, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα βέτο από τις χώρες υποδοχής των νέων "στρατοπέδων συγκέντρωσης". Ως "τυράκι" για να δεχθούν πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο, οι χώρες θα λαμβάνουν 10.000 ευρώ για κάθε ενήλικο, από χρήματα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Καμιά όμως χώρα δεν θα είναι υποχρεωμένη να προσφέρει άσυλο.

Οι κυβερνήσεις που απορρίπτουν τη μετεγκατάσταση και τις επιστροφές, θα μπορούσαν επίσης να επιλέξουν να ξοδέψουν χρήματα για άλλα μέτρα, όπως για παράδειγμα τη χρηματοδότηση κέντρων υποδοχής σε κράτη πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα. «Όλοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιό τους στην αλληλεγγύη», τόνισε ωστόσο η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Τι σόι υποδοχή γίνεται για παράδειγμα στη Μόρια, όπου 15.000 άνθρωποι παραμένουν ισοβίως κρατούμενοι; Θα παίρνει λοιπόν ο Μηταράκης 10.000 ευρώ το κεφάλι για τα "λάιτ Νταχάου" στην γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και όλα καλά! Δεν χρειάζεται κανένα βέτο. Τα πάντα πλέον είναι θέμα χρημάτων. Ο ρατσισμός πουλάει, φέρνει ψήφους και εξασφαλίσει εξουσίες, πολιτικές και θρησκευτικές.

Η Ευρώπη, όπως και οι ΗΠΑ, βιώνουν έντονα παρακμιακά φαινόμενα. Πως θα αντιμετωπίσουν αύριο τα νέα μεταναστευτικά ρεύματα της κλιματικής αλλαγής; Πως θα τα βγάλουν πέρα με την δυναμικά και ταχύτατα ανερχόμενη Κίνα που επιπλέον, δεν έχει τα "βαρίδια" των οπισθοδρομικών μονοθεϊστικών θρησκειών;

Αγόμενοι και φερόμενοι…

Δυστυχώς σε όλα αυτά και για άλλα πολλά, η χώρα μας ήταν απούσα. Χωρίς πολιτικό οικονομικό και πολιτιστικό κύρος αποδέχεται όσα αποφασίζουν άλλοι. Ακόμα και η μικρή Κύπρος τόλμησε να χρησιμοποιήσει βέτο, όταν η ΕΕ αρνήθηκε να συζητήσει κυρώσεις για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κύπρος αντέδρασε και είπε όχι στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

Μια χώρα, η δική μας χώρα, ουσιαστικά χρεοκοπημένη καθώς το δημόσιο χρέος της έφτασε στα μισά του τρέχοντος έτους το 195% του ΑΕΠ και σίγουρα θα ξεπεράσει ως το τέλος το 200% , με στρεβλή και σακατεμένη οικονομία από την παρατεταμένη ισχυρή απειλή της πανδημίας, έχει ουσιαστικά παραδοθεί σε ότι την διατάξουν. Ο περιβόητος εγχώριος ιδιωτικός τομέας και ειδικά οι ελίτ, παραμένουν κοντόφθαλμες και "τρακαδόρικες".

Και ενώ η χώρα μας έχει το εταιρικό δικαίωμα να απαιτήσει την προστασία της ΕΕ έναντι των τουρκικών προκλήσεων, οι εταίροι (με ισχυρή στρατιωτική ισχύ) απαιτούν για να προσφέρουν πολιτική υποστήριξη στα λόγια, το αντίτιμο των πωλήσεων δικών τους εξοπλιστικών συστημάτων στη καταχρεωμένη Ελλάδα!

Πλην όμως τα σχέδια για την ασφάλεια, κυρίως της πολιτικής εξουσίας που εκφράζει και υπηρετεί η ομάδα Μητσοτάκη, ναυαγούν από την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας και τα δυσθεώρητα ιδιωτικά χρέη που καλπάζουν. Και οι αφελείς συνταγές τύπου Πισσαρίδη, κάνουν το δύσκολο ακατόρθωτο.

από slpress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.