Οι δίδυμοι και εντυπωσιακοί καταρράκτες της Ελλάδας

 


Τρεχούμενα νερά, καταπράσινα τοπία και δάση που σε συνεπαίρνουν. Εκτός από τις απέραντες ακτές της Ελλάδας, τα ορεινά τοπία είναι εξίσου όμορφα στη χώρα μας. Ένα από αυτά βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στη λίμνη Τριχωνίδα.

Και όπως αναφέρει το exploringgreece.tv πρόκειται για το όχι τόσο γνωστό ποτάμι Μοκιστιάνο και τους εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες του. Ένα τοπίο που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό όποια εποχή κι αν βρεθείς εκεί. Αρκεί να πάρεις απόφαση να το εξερευνήσεις. Οι καταρράκτες της Ελλάδας πάντα σε γοητεύουν και σε καλούν για ένα διαφορετικό ταξίδι στη φύση.

Οι δίδυμοι και εντυπωσιακοί καταρράκτες της Ελλάδας

Οι δίδυμοι καταρράκτες του Μοκιστιάνου είναι ένας πλέον αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης που αποζητούν ηρεμία και ένα καταπράσινο τοπίο για να ξαποστάσουν από την πεζοπορία τους.  Οι καταρράκτες βρίσκονται στο ομώνυμο φαράγγι του ρέματος Μοκιστιάνος το οποίο βέβαια χρειάζεται περπάτημα για να προσεγγιστεί σε πολλά σημεία του. Οι εικόνες, ωστόσο, σε αποζημιώνουν. Θα δεις ένα απαράμιλλης ομορφιάς σκηνικό το οποίο ουσιαστικά απλώνεται στην παραλίμνια περιοχή της Τριχωνίδας. Το μεγαλύτερο μέρος του φαραγγιού είναι επισκέψιμο με τα πόδια από ένα μονοπάτι το οποίο ξεκινά από τις Πηγές της Αγίας Σοφίας.

Εκεί, λοιπόν θα συναντήσεις και τους δίδυμους αυτούς καταρράκτες που δεν είναι πολύ γνωστοί στο ευρύ κοινό. Σε εκείνο το σημείο το σκηνικό συμπληρώνει η πυκνή βλάστηση  και οι ήχοι της φύσης. Το φυσικό κάλλος που συναντά κανείς στο συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων φαράγγι του Μοκιστιάνου είναι από αυτά που δεν ξεχνάς για μια ολόκληρη ζωή.

Απόδραση στην Τριχωνίδα

Η Τριχωνίδα είναι το μέρος που θα κάνεις μια εναλλακτική εκδρομή διαφορετική από τα συνηθισμένα. Είναι κοντά στο Αγρίνιο και η πρόσβαση από την Αθήνα είναι κοντινή. Θα χρειαστείς περίπου τρεις ώρες για να φτάσεις εκεί οπότε μπορείς να κάνεις την εκδρομή και για σαββατοκύριακο. Στην πραγματικότητα, η Τριχωνίδα συνδέεται με ένα στενό μονοπάτι νερού με τη λίμνη Λυσιμαχία η οποία είναι μόλις μερικά μέτρα μακριά. Κάποτε μάλιστα οι δύο αυτές λίμνες ενώνονταν. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από τη λίμνη είναι πολύ εύφορη ενώ η ονομασία της λίμνης προέρχεται από το Τριχώνιο, μια αρχαία πόλη που είχαν ιδρύσει οι Αιτωλείς.

Αν ψάχνεις έναν μικρό παράδεισο για εκδρομή, μόλις τον βρήκες. Θα αγαπήσεις αυτό το μέρος, ιδιαίτερα αν είσαι λάτρης των περιπάτων στη φύση..

Δες μέσα από το βίντεο του καναλιού Andreas Koutsothanasis στο Youtube εικόνες από την ομορφιά των δίδυμων καταρρακτών…

από newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.