Σύρτη-Λιβύης: Στα χαρακώματα ο LNA του Χ.Χαφτάρ περιμένει την μεγάλη επίθεση!


Γράφει ο Ν. Γ. 

“Υπαναχώρηση” Ερντογάν-Σάρατζ” σύμφωνα με τις δηλώσεις Ibrahim Calin ή οι τελικές προετοιμασίες πριν την τελική μάχη στη Σύρτη;
Οι εξελίξεις ρευστές. Στην ανατολική Λιβύη λαμβάνουν χώρα οι τελικές στρατιωτικές προετοιμασίες από τον δημοκρατικό στρατό του Χ. Χαφτάρ στη γραμμή της Σύρτης-Al Jufra αλλά και στο Τομπρούκ.

Ο Ερντογάν, ταυτόχρονα, συνεχώς μεταφέρει χιλιάδες μισθοφόρους από τη Συρία, σύμφωνα με το αμερικανικό πεντάγωνο 3.800 ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περιορίζει τον αριθμό σε 2.500 μισθοφόρους από την Τυνησία που μεταφέρονται από το συριακό μέτωπο στο λιβυκό.
Συνεδρίαση Ολομέλειας εντός ημερών για την Αιγυπτιακή Βουλή-Δήλωση Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας
Στην Αίγυπτο, σήμερα, σύμφωνα και με το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ενέκρινε μια σειρά νομοσχεδίων,που αφορούν την κεντρικής τράπεζα, για τις κρατικές επιχειρήσεις κ.α το προεδρικό διάταγμα 391 και σύμφωνα με το άρθρο 152 του Συντάγματος, την εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, να υπερασπιστεί εκτός των συνόρων της, την εθνική ασφάλεια της χώρας, στην λιβυκή ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ  της Σύρτης και της Al Jufra.
Σήμερα υπήρξε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας με ένα από τα κύρια θέματα το Λιβυκό. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:
Αίγυπτος θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στο αδελφικό έθνος της Λιβύης με στόχο να βοηθήσει το λαό της να επαναφέρει την ασφάλεια στην πατρίδα του και να ξεπεράσει την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Λιβύη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Αιγύπτου και επίσης ότι η ασφάλεια της είναι αδιαίρετη από την Αιγυπτιακή και την Αραβική Ασφάλεια“.
Σήμερα, επίσης, αναμενόταν ότι θα συνεδριάσει η Αιγυπτιακή Βουλή. Όπως προκύπτει από αραβικά ΜΜΕ και ειδικότερα από την Ahram, σήμερα ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Ολομέλειας της Αιγυπτιακής Βουλής, που προϋποθέτει την παρουσία όλων των κομμάτων στη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών.
Διαβάστε την συνέχεια στο iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.