Το γραφικό ψαροχώρι του Πηλίου με τη νησιωτική ατμόσφαιρα


Αν για κάτι φημίζεται το Πήλιο, αυτό δεν είναι άλλο από τα υπέροχα χωριά του μέσα στην πλούσια, και καταπράσινη φύση στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων.

Δεν είναι, λίγοι, ωστόσο εκείνοι που το επιλέγουν και για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς διαθέτει πληθώρα επιλογών σε ονειρικές παραλίες και παραθαλάσσιους οικισμούς για όλα τα γούστα.

Ένας από αυτούς είναι και το όμορφο ψαροχώρι του Κατηγιώργη. Συναντάται στο ανατολικότερο άκρο της Μαγνησίας, σε απόσταση 60 χλμ. από τον Βόλο (περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο) ακριβώς απέναντι και πολύ κοντά στις πιο φημισμένες παραλίες της Σκιάθου (Κουκουναρίες και Μπανάνα).
Το ήσυχο χωριουδάκι δημιουργεί στον επισκέπτη του την αίσθηση ότι βρίσεκεται σε ένα μικρό και ήρεμο, απομακρυσμένο νησί, με την γραφική ομορφιά και την γαλήνια ατμόσφαιρά του.

Η μικρή και χρυσαφένια αμμώδης παραλία του οικισμού προσκαλεί σε δροσιστικές βουτιές στα καταβάλανα νερά της, ενώ οι παραθαλάσσιες ταβέρνες, για τις οποίες και φημίζεται ο Κατηγιώργης, προετοιμάζουν νόστιμες θαλασσινές λιχουδιές και πληθώρα τσιπουρομεζέδων, τους οποίους σερβίρουν σχεδόν πάνω στο κύμα.

Για να προσεγγίσει κανείς τον Κατηγιώργη ακολουθεί την διαδρομή Αγριά- Αργαλαστή και λίγο μετά την Αργαλαστή πινακίδες προς Λαύκο οδηγούν στο χωριό, λίγα χιλιόμετρα μετά το χωριό Προμύρι.

από newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.