Γιατί η Ελλάδα έχει σύνορα



Άρθρο του Ανδρέα Αθηναίου (BA, M.A,, M.C.P., Ph.d., post Doc.

Case Western Reserve University, University Of Pennsylvania
Αριστείο Ακαδημαϊκής Διδασκαλίας ΗΠΑ 1987. *Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας (Συγκλήτου) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σύμβουλος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. *Νομάρχης Ρεθύμνου).
Και άλλες χώρες έχουν Πολιτισμό. Αλλά και άλλες Χώρες, ΔΕΝ έχουν Πολιτισμό, αλλά μόνο Άνωθεν δομημένες συμπεριφορές, που τις λέμε "Κουλτούρα" δηλ "νοοτροπία". Ο Πολιτισμός είναι Οντολογική υπόσταση. Η « Κουλτούρα» είναι Δομική Ύπαρξη. Ο Πολιτισμός είναι άσκηση και αναζήτηση στην πορεία προς το φως, και δικαίωση μέσα από την δημιουργία με δύναμη την αγάπη. Ο Πολιτισμός, είναι μήτρα για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Δικαίωση του Ανθρώπου και της Αθανασίας του, μέσα σε μια Οντολογική Κοινωνία. Η Κουλτούρα είναι μια Διαχειριστική διαδικασία, υπαρξιστικής αποδοχής, που έχει να κάνει με προκατασκευασμένες συμπεριφορές, πολιτική ορθότητα, αποδοχή του επιβαλλόμενου συρμού, και αντιλαμβάνεται, αντιμετωπίζει -και προσπαθεί να επιβάλει- τις Κοινωνίες και τους ανθρώπους ως "μάζες".
Η Μη αποδοχή των μετακινήσεων πληθυσμών είναι αντίσταση στην μετάλλαξη των Κοινωνιών σε Δομικές-Μηδενιστικές, -Υπαρξιστικής και Διαχειριστικής αποδοχής κοινωνίες.. Δεν θέλουμε η Ελλάδα μας –που είναι η ψυχή μας- , αλλά και όλες οι άλλες οντολογικές φυλές του Κόσμου, να μεταλλαχθούμε σε άμορφη μάζα. Δεν θέλουμε να καταστραφεί ο Ανθρώπινος Πολιτισμός και να ολοκληρωθεί η επιδιωκόμενη "έρημος" σιωπηλών διαχειριζομένων ανθρώπων.


Για αυτό οι Κοινωνίες προσδιορίζονται από οντολογικά όρια που αποκαλούνται ΕΘΝΟΣ, και ο γεωγραφικός Χώρος Κυριαρχίας τους ονομάζεται ΠΑΤΡΙΔΑ. Και τα "όρια οντολογικού προσδιορισμού ενός Έθνους" στην Διάσταση της Πατρίδας, λέγονται ΣΥΝΟΡΑ . ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ.
Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδου

από youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.