Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν παίρνει γραμμή απ’ την Κυβέρνηση!!!


Γράφει η Τζούλια Λιακοπούλου


Υπάρχουν δύο ζητήματα, κεφαλαιώδους σημασίας, στα οποία η επαρκής αντίδραση της Ελλάδας, έδωσε αίγλη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το πρώτο ζήτημα αφορά την παράνομη μετανάστευσηκαι τη σθεναρή της θέση, σ’ ότι αφορά την προστασία των συνόρων μας και την αντιμετώπιση των Τουρκικών προκλήσεων και το δεύτερο την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου είχαμε όντως θετικά αποτελέσματα!

Στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή, γράφονται διάφορα για την ικανότητα και τα αντανακλαστικά που επέδειξε η Ελληνική Κυβέρνηση και περιόρισε την ζημιά σε πολύ χαμηλούς αριθμούς.


Αντιμέτωπη η Ελλάδα με μία άγνωστη απειλή, άφησε τους ειδικούς και τον κρατικό μηχανισμό να πράξει αυτό που ξέρει, με βάση τα διαθέσιμα μέσα! Λήφθηκαν εγκαίρως οι δέουσες αποφάσεις, χάρη στην Επιτροπή των 26 ειδικών που συστήθηκε υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα.Ακόμα και η υπευθυνότητα που επέδειξε μέχρι τώρα ο Ελληνικός λαός, συνδέεται με την εμπιστοσύνη και τη συμπάθεια προς το πρόσωπο του Σ. Τσιόδρα, ενώ, εξαίρει τον καθηγητή για τα μαθήματα Δημοκρατίας και Σεβασμού του πολίτη, προσθέτοντας πως «Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας...».

Ο καθηγητής, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και για όσους ενοχλούνται, ας ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (https://www.syriza.gr/)να δουντααναγραφόμενα και με πόση προσπάθεια εργάζονται… να απαξιώσουν το έργο του και της Επιστημονικής Επιτροπής. Και για να απαριθμήσω ελάχιστους από αυτούς: Ο κ. Νίκος Φίλης, ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,ο κ. Θανάσης Καρτερός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κ. Τσίπρα.Ακόμα και αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο με χυδαίες εκφράσεις χρησιμοποιήθηκαν.Είναι, αν μη τι άλλο, λυπηρό το γεγονός το ότι, οι “σοβαροί” του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκιμάζουν τις χυδαίες αναρτήσεις κάποιων συντρόφων τους, ξεχνώντας το αρχαίο «Ο σιωπών δοκεί συναινείν».

Ο κ. Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο αναμείχθηκαν σε αμιγώς ιατρικά θέματα και μάλιστα, σε εξαιρετικά δύσκολα, αλλά έδειξαν και αδυναμία κατανόησης των ανακοινώσεων των αρμόδιων γιατρών (για παράδειγμα, έδειξαν να μην κατανοούν ότι για κάποια ζητήματα δεν “άλλαξε άποψη” ο κ. Τσιόδρας και η Επιστημονική Επιτροπή, άλλαξαν οι περιστάσεις…).Όσα ο κ. Τσιόδρας ανακοινώνει, ως αποφάσεις ήαπόψεις, είναι αποφάσεις ή απόψεις της Επιστημονικής Επιτροπής των 26 μελών!

Οι κατηγορίες ότι ο κ. Τσιόδρας παίρνει «…γραμμή από το Μαξίμου», ότι «…κάνει προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης» και ότι «…έχει αμιγώς πολιτικά κίνητρα» θίγουν εκτός του καθηγητή και τους άλλους 25 επιστήμονες μέλη της Επιτροπής!!!

Η Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση του COVID 19 παρακολουθεί όσα συμβαίνουν παγκοσμίως για τον ιό (γεγονότα, έρευνες, επιστημονικές μελέτες…)!

Η Επιτροπή των 26 μελών παίρνει υπόψη της όλα τα δεδομένα και αποφασίζει τι θα εισηγηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, έχουσα την αρμοδιότητα του εισηγητή και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των εισηγήσεών της!

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και οι άλλοι επιστήμονες της Επιστημονικής Επιτροπής, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και την αναγνώριση στο Εξωτερικό με την επιστημονική τους αριστεία, το ήθος τους, την ειλικρίνεια τους, τη σοβαρότητα τους και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους!

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με την μέχρι σήμερα εμπειρία και τώρα που αρχίζει το δεύτερο, το πιο δύσκολο, στάδιο της αντιμετώπισης του ιού, θα ήταν καλύτερο για όλους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτούν και αυτοί την Επιστημονική Επιτροπή και να βγάλουν αλλού τα εσώψυχα τους…


από metopotouoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.