Anthony Fauci: Ενας Mr. Hyde που υποδύεται τον Dr. Jekyl


Από τον Robert F. Kennedy, Jr.,
Πρόεδρο της Children’s Health Defense
20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

«Η Τζούντι Μίκοβιτς είναι από τους πιο επιτυχημένους
επιστήμονες της γενιάς της»
Robert F. Kennedy, Jr.

Επιλογή-επιμέλεια κειμένων: Κλεάνθης Γρίβας
Το εισαγωγικό σημείωμα, ο παραπάνω τίτλος και ό,τι
παρατίθεται μέσα σε αγκύλες […] Είναι του επιμελητή.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
«Ποιός θα μας φυλάξει από τους φύλακές μας;»
Juvenalis, Satires VI
• Ο Dr. Anthony Fauci, ο αποκαλούμενος και «America's Doctor», διακατεχόμενος από απληστία για ισχύ και χρήμα, αντί να κάνει καριέρα στα ερευνητικά εργαστήρια έκανε καριέρα στους διαδρόμους της εξουσίας στην Ουάσιγκτον, ως ο άνθρωπος για όλα τα αφεντικά, για όλες τις δουλειές και για όλες τις εποχές.
• Γεννήθηκε το 1940 στη Ν. Υόρκη. To 1966 πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Cornell. Το 1968 διορίζεται κλινικός βοηθός στο Εργαστήριο Κλινικής Έρευνας (LCI) του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAD). Το 1974 διορίστηκε επικεφαλής του Τμήματος Κλινικής Φυσιολογίας του LCI. To 1980 διορίστηκε επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσορρύθμισης. Το 1984, πραγματοποιεί το φιλόδοξο όνειρό του: διορίζεται από τον πρόεδρο Ρέιγκαν στην (άκρως πολιτική) θέση του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα (επί 36… χρόνια), έχοντας υπηρετήσει –στην κυριολεξία– ως σύμβουλος όλων των Αμερικανών προέδρων από τον Ρέιγκαν μέχρι και τον Τραμπ. Ο Fauci είναι ο μοναδικός στην ιστορία που διατήρησε τη θέση του διευθυντή ενός ισχυρού δημόσιου οργανισμού επί τόσο χρονικό διάστημα. Πράγμα που σημαίνει ότι κατέχει τα εντελώς «ιδιαίτερα προσόντα» που απαιτεί αυτός ο «άθλος». Ρεκόρ Γκίνες.
• Οι ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις του στην επιστημονική έρευνα για το ιό HIV (AIDS) –για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων– προκάλεσαν την πλήρη διαστροφή της έρευνας, με αποτέλεσμα να είναι άμεσα υπεύθυνος για την περαιτέρω εξάπλωση του HIV σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε την συνέχεια στο zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.