Κραυγή αγωνίας από το Νοσοκομείο Βόλου - Τελειώνουν τα υλικά, δεν υπάρχει προσωπικό ! (εικόνες & video)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμβολική συμμετοχή φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο δίνει την μάχη του κορονοϊού χωρίς επιπλέον υγιεονομικό προσωπικό και υλικά, τα οποία εξαντλούνται.
Από την εικόνα που παρουσίασε ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών ιατρών κ. Π. Μαλινδρέτος, το Νοσοκομείο Βόλου με την γνωστή υποστελέχωση καλείται με το ίδιο λιγοστό προσωπικό όχι μόνο να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών υγείας αλλά και να υποστηρίξει μια νέα υπηρεσία που αφορά στον κορονοϊό. 

Τα ίδια άτομα τα οποία λειτουργούσαν τις δύο παθολογικές κλινικές, λειτουργούν εδώ κι ένα περίπου μήνα και την "κλινική" για τον κορονοϊό!!!

Καμία πρόσληψη, καμία ενίσχυση και μάλιστα τα μέσα λιγοστεύουν στην κορύφωση του αγώνα.
Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου στην κινητοποίηση κ. Γιαν. Ντόκου καθώς στο πρόσωπό του οι συγκεντρωθέντες κατήγγειλαν την αδιαφορία και την ανυπαρξία της κυβέρνησης στην τιτάνια προσπάθεια όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών ιατρών κ. Μαλινδρέτος ανέφερε ότι οι προσλήψεις που εξαγγέλει το Υπουργέιο Υγείας, μένουν μόνο στην τηλεόραση και στις συνεντεύξεις:
"Όλα λέγονται μόνο στην τηλεόραση. Εμείς βλέπουμε fast track διαδικασίες μόνο για τα μπλοκάκια. Όσοι προσλήφθηκαν με μπλοκάκια για την αντιμετώπιση της πανδημίας να πάρουν και 3000 και 4000 ευρώ, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει κερκόπορτα για το μέλλον. Θέλουμε μόνιμες προσλήψεις. Σήμερα στο νοσοκομείο δεν λειτουργούν δύο παθολογικές κλινικές, αλλά τρεις, για να φιλοξενούνται τα ύποπτα περιστατικά. Ωστόσο, αυτό γίνεται με το ίδιο προσωπικό, που δεν έφτανε ούτε καν για τις δυο. 

Εργάζονται 8 γιατροί για τρεις κλινικές. Το Υπουργείο δεν κινείται γρήγορα και τα υλικά μας φτάνουν για μερικές μέρες ακόμα. Κάνουμε χρήση υλικών με προσοχή και φειδώ."
Ο ίδιος ευχαρίστησε τους πολίτες για την υποστήριξη που παρέχουν στους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας τώρα, ζήτησαν και εκπρόσωποι φορέων, συνδικάτων κ.α.












από myvolos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.