Όταν σε πιάνουν με τη «γίδα στην πλάτη» δεν το λες... «αστοχία»


Σε μια από τις πλέον σοβαρές πολιτικές ήττες εξελίχθηκε η «αρπαχτή του αιώνα» με τα Voucher της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, που αναγκάστηκε να ανακαλέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη «αστοχία» στο περιεχόμενο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην πραγματικότητα σύρθηκε σε άτακτη υποχώρηση και αυτοδιάψευση όλων των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της εδώ και ημέρες, ανακαλώντας τελικά το σκανδαλώδες πρόγραμμα.
Εξέλιξη, μάλλον αναμενόμενη, από τη στιγμή που το σκάνδαλο έφτασε μέχρι το γραφείο του Υπουργού Εργασίας αλλά και τις παρυφές του Μεγάρου Μαξίμουμε φωτογραφίες του Πρωθυπουργού και μελών της οικογένειας δίπλα στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου-ιδιοκτήτες ΚΕΚ να δημοσιεύονται παντού.
Το πρώτο ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι τι θα συμβεί με τις συμβάσεις και τον πακτωλό εκατομμυρίων που κατευθύνθηκε στα ΚΕΚ αλλά και γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στους επιστήμονες 800 ευρώ, όπως στις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, αλλά επιμένει στα 600 ευρώ που θα έπαιρναν για την κατάρτιση. Ίσως για να μην επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό το επιχείρημα όσων αποκάλυψαν το σκάνδαλο.
Είναι αλήθεια ότι στη διάρκεια της πανδημίας, τα κυβερνητικά στελέχη, εκμεταλλεύτηκαν αρκετές φορές τις έκτακτες συνθήκες για σωρεία κατ'εξαίρεση αναθέσεων για προμήθειες και υπηρεσίες προκαλώντας αντιδράσεις. Όμως η υπόθεση των Voucher ήταν τόσο πρόχειρα στημένη και τόσο εξώφθαλμη απάτη, που ήταν δύσκολο να συσκοτιστεί.
Άλλωστε όσο και αν τα συστημικά ΜΜΕ επιχείρησαν να τη συγκαλύψουν ένοχα, εκτός από το «πάρτι» που στήθηκε στα κοινωνικά δίκυτα, υπήρχαν και 180.000 επιστήμονες και οι οικογένειές τους που βίωσαν από πρώτο χέρι την εξαπάτηση προκειμένου να «τσεπώσουν» 85 εκατ. ευρώ συγκεκριμένα κυκλώματα.Για την αξιωματική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα, καταγράφεται στα θετικά ότι κατάφερε να αναδείξει την απάτη τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και μέσω των εναλλακτικών δικτύων ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι δεξιά και ακροδεξιά τρολς είχαν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε τιτάνιο αγώνα για να πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Το ζήτημα αποτελεί και δημοσιογραφική δικαίωση για το Τvxs.gr που αποκάλυψε από την πρώτη στιγμήπώς είχε στηθεί η «κομπίνα», όπως και εξελίχθηκε τελικά.
 Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για την αντίληψη της κυβέρνησης είναι και το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης ισχυριζόταν στην τηλεόραση ότι δεν εντόπισε παρά ελάχιστα και ασήμαντα λάθη και χαρακτήριζε «γελοίο τρολάρισμα» την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο προειδοποιούσε πως θα εκτεθεί από τα στοιχεία. Από κοντά και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με το γνωστό προκλητικό και αγοραίο ύφος επιχειρούσε να ξορκίσει τις αποκαλύψεις και οριώταν για την «ακεραιότητα της κυβέρνησης που δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτηση»... 
Η απόσυρση του προγράμματος εκθέτει ανεπανόρθωτα και τους επιστημονικούς φορείς, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Τεχνικό Επιμελητήριο που υποτάχθηκαν στο κομματικό συμφέρον και, σε αντίθεση με τους Δικηγορικούς Συλλόγους, δεν τόλμησαν να πουν το παραμικρό για το σκάνδαλο.  Άλλωστε, για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς το συγκεκριμένο κύκλωμα και όσα είχαν συμβεί κατά την προηγούμενη θητεία του Γιάννη Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, τα πράγματα ήταν παραπάνω από προφανή.
Τέλος, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι ΙΕΚάρχες, Κολεγιάρχες και λοιποί αγαπημένοι της επιχειρηματίες που φιλοδοξούν να αναγνωριστούν ως ΑΕΙ, προσφέρουν γνώσεις επιπέδου #σκοιλ_ελικικουH κοινωνία βγαίνει από την καραντίνα της πανδημίας ρημαγμένη, με τρομακτικές απώλειες θέσεων εργασίας και εισοδημάτων και  τεράστιο κοινωνικό κόστος. Κι όμως η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποίησε αυτή την τρομερή κρίση για να μοιράσει με διάφορους τρόπους εκατομμύρια σε «ημέτερους». Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο. 
από tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.