Η απαγορευμένη τεχνική βασανισμού που χρησιμοποιείται στη Νιγηρία – Σκληρό video


Ντοκιμαντέρ παρουσιάζει πλάνα που σοκάρουν από τη χρήση μιας τεχνικής βασανισμού στη Νιγηρία όπου με βάση τον νόμο, τα βασανιστήρια είναι παράνομα.
Πλάνα που σοκάρουν από τη χρήση μιας απαγορευμένης τεχνικής βασανισμού στη Νιγηρία παρουσιάζει ντοκιμαντέρ του BBC Africa Eye.
Σύμφωνα με την περιγραφή του ντοκιμαντέρ, οι δημοσιογράφοι κατόρθωσαν να εντοπίσουν βίντεο που αποδεικνύουν ότι πολλά τμήματα της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων της Νιγηρίας προχωρούν σε βασανιστήρια.
Τα βασανιστήρια είναι παράνομα στη Νιγηρία. Ωστόσο, εικόνες από κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ότι μια συγκεκριμένη μορφή βασανισμού χρησιμοποιείται ευρέως στην ανάκριση και τιμωρία των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Πρόκειται για μια τεχνική βασανισμού που είναι γνωστή ως «tabay».
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την προέλευση αυτής της τεχνικής βασανισμού, ενώ παρουσιάζει στοιχεία που όπως υποστηρίζεται, αποδεικνύουν ότι το 2014 ένας ανώτερος αστυνομικός συμμετείχε στα βασανιστήρια ενός νεαρού άνδρα που αργότερα πέθανε από τα τραύματα.
από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.