Γιώργος Μαργαρίτης - Ο τροβαδούρος που διηγείται τις ιστορίες της ζωής του


Γράφει ο Πάνος Σαββόπουλος

Πριν δύο μήνες έγινε η παρουσίαση ενός βιβλίου με τις ιστορίες της ζωής του πασίγνωστου τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη. Πρόκειται για δικές του διηγήσεις, με τη δική του γλώσσα. Όμως αυτές οι διηγήσεις, έξω από τη ζωή του, περιέχουν και πολύτιμα στοιχεία για την κοινωνία της εποχής, τη φτώχεια και τα μπατιρλίκια των ανθρώπων της μουσικής νύχτας, τα κέντρα διασκέδασης, την πελατεία, τη δισκογραφική πιάτσα, το τζόγο, το πρόσωπο της εξουσίας, ακόμα και τη χούντα, αλλά και τη φυλακή!

Είχα την ευκαιρία και την ευχαρίστηση να συμβάλω στην καταγραφή ενός μέρους αυτών των διηγήσεων. Σας συνιστώ, λοιπόν, αυτό το βιβλίο των 240 σελίδων, εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε για τη ζωή ενός απλού ανθρώπου και ταυτόχρονα του σημαντικότερου λαϊκού τραγουδιστή των ημερών μας. Τα λόγια που θα διαβάσετε εδώ, θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε περισσότερο τον Γιώργο Μαργαρίτη και κυρίως να μπείτε βαθύτερα στον κόσμο του βιβλίου του, όταν το διαβάζετε, αλλά ταυτόχρονα και να το νιώσετε περισσότερο με την καρδιά σας.
Ο Γιώργος έχει το προνόμιο να είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που ενώνουν τον κόσμο -τον …λαό που λένε ορισμένοι πονηροί! Πραγματικά, δεν υπάρχουν πολλά πρόσωπα στην πατρίδα μας τα οποία να φέρνουν κοντά τον κόσμο, αντί να τον διχάζουν. Ως γνωστόν, όλες οι εξουσίες (πολιτικο-κομματικές, θρησκευτικές, αθλητικές κ.λ.π.), επιθυμούν ο κόσμος να είναι διαιρεμένος, για να μπορούν έτσι να τον κουλαντρίζουν ευκολότερα, ακολουθώντας τη βρόμικη συνταγή των αχαρακτήριστων Εγγλέζων με το δόγμα "Διαίρει και βασίλευε".
Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι από αυτούς που ενώνουν! Τέτοια τύχη δεν την είχαν ούτε οι ομότεχνοί του Καζαντζίδης και Μπιθικώτσης, ο ένας της "χωροφυλακής" (των …κάτω λαϊκών μαζών) και ο άλλος της "αστυνομίας" (των μεσαίων μαζών και των …κουλτουριάρηδων).
Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.