Ε...............ΟΧΙ και “Μοιρασγέτης μας”


Στην αρχαία Ελλάδα, ένα από τα πολλά επίθετα του Δία, ήταν μοιρασγέτης. Δηλαδή ηγέτης της μοίρας των ανθρώπων!!!!  

Εν έτει 2015,στη σύχρονη Ελλάδα, αυτόν τον τίτλο, όλοι οι ηγέτες προσπάθησαν να προσεταιριστούν. Ανεπιτυχώς όμως, στη συνείδηση όλων των “εν ψυχή” Ελλήνων.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μόνο το ένα με δύο τοις εκατό των πολιτών, είναι ενεργοί και συνειδητοποιημένοι και μάχονται για την ανατροπή. Άρα μικρό ποσοστό, που δεν έχει την δύναμη να αλλάξει το κατεστημένο. ...


Αναλογικά με την έκταση της χώρας, μπορούμε να συγκριθούμε σαν τετραγωνικά, όσο είναι το Ποντικονήσι. Ας το δεχθούμε, να σκεφτούμε όμως ότι το Ποντικονήσι είναι ένα πανέμορφο μέρος και αν μεταφορικά έχει το σχήμα ποντικιού, εμείς οι μειοψηφία δεν μασάμε το δόλωμα και κυρίως αποφεύγουμε τις φάκες.

Ο Δίας σαν θεός,είχε τη συνήθεια, να ζευγαρώνει βιάζοντας όποια θνητή, διάλεγε την κάθε φορά για να ικανοποιήσει το σαρκικό πάθος του.

Το εκάστοτε θύμα του είχε να αντιμετωπίσει πάντοτε και την οργή και την εκδικητικότητα της θεάς Ήρας, γυναίκας του βιαστή θεού!!!!!

Στην σημερινή Ελλάδα, έχουμε τον κατά φαντασίαν θεό Τσίπρα-Δία, που θέλοντας να ικανοποιήσει το πάθος του για εξουσία(και τα χρηματικά κέρδη, που φουσκώνουν την τσέπη του),να βιάζει μια ολόκληρη χώρα χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Και υποτακτικά να ανέχεται την Ήρα-Μέρκελ να εκδικείται κι' αυτή με την σειρά της, τη χώρα υποβάλλοντάς την σε σκληρή γενοκτονία. Καιρός να συνειδητοποιήσουν οι νενέκοι-δοσίλογοι-εκάστοτε ηγετίσκοι ότι, o Δίας και η Ήρα, μπορεί να κοσμούσαν με τ'αγάλματά τους, ναούς αφιερωμένους σε αυτούς, αλλά μην ξεχνούν, ότι αυτά ανήκουν στη σφαίρα της Ελληνικής μυθολογίας και δεν αντιπροσωπεύουν την σημερινή εποχή.

Η μυθολογία λοιπόν είναι αυτή που αναφέρει την ιστορία της Δήμητρας.

Δείχνοντας την φιλευσπλαχνία του ο Δίας και οικτίροντας την Δήμητρα-μητέρα, που θρηνούσε τον θάνατο της κόρης-Περσεφόνης, της χάρισε το δώρο να μοιράζεται την κόρη της έξι μήνες, κοντά της στην γη, με τους υπόλοιπους μήνες να ζει στον Άδη.

Οι τωρινοί μας “θεοί” χωρίς αιδώ, καταδικάζουν τα παιδιά μας, σε ασιτία, παντός είδους στερήσεις και κυρίως παντελούς έλλειψης ελπίδας για το μέλλον τους.

Τι απαντάμε οι σημερινές μητέρες και κυρίως σαν υπερήφανες Ελληνίδες;;;;;

Τέρμα τα παραμύθια που διηγούμασταν στα παιδιά μας, για να κοιμηθούνε.
Καταργούμε μύθους, θεούς, ημίθεους και ήρωες της μυθολογίας!!!

Μην ξεχνάμε ότι τιμήσαμε την λέξη ΕΛΕΥΘΕΥΡΙΑ, χαρίζοντάς την σαν βαπτιστικό όνομα στα κορίτσια μας!!!

Είναι καιρός να χαρίσουμε στα παιδιά μας, την καθαρή έννοια της λέξης, να τα υπεραπιστούμε και εν ανάγκη να δώσουμε και το αίμα μας, γιατί έχουμε ιερή την υποχρέωση αυτή, απέναντι στις ζωές τους. Στις ζωές που εμείς τους δώσαμε, γεννώντας τα.

Ο Σαμσών είχε σαν δύναμη τα μακριά του μαλλιά και όταν ύπουλα του τα έκοψαν, έχασε αυτή του την δύναμη. Περίμενε υπομονετικά να μεγαλώσουν κι'όταν απέκτησε ξανά την δύναμή του την χρησιμοποίησε, για ν'αποκτήσει ξανά κυρίως την αξιοπρέπειά του!!!Τιμωρώντας σκληρά τους τιμωρούς του.

Αναξιοπρεπή υπομονή κάναμε όλοι μας, μη διεκδικώντας τα δικαιώματα και την ελευθερία, την δική μας αλλά κυρίως των παιδιών μας.

Ένα μήνυμα έχω να δώσω, σαν μια θαθειά προβληματισμένη μητέρα.

Καιρός για αγώνα που θα διεκδικεί μόνο την νίκη, σαν υποχρέωσή μας απέναντι στην πατρίδα και τα παιδιά μας.



Αθανασιάδου Κυριακή (νιώθω υπερήφανη που ανήκω στο ΕΠΑΜ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.