"Σιδερένια δέντρα" στα ελληνικά βουνά ελέω Γερμανίας


Γράφει ο Σωτήρης Καμενόπουλος


Σύμφωνα με δήλωση του κ. Χατζηδάκη «ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά θα φυτεύονται παντού με μια απλή βεβαίωση». Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, ξεχώρισε το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων θα προτείνει την "απλοποίηση και επιτάχυνση" των αδειοδοτήσεων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο Γερμανός σοσιαλιστής κ. Τίμερμανς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κ. Μητσοτάκη ως τον πιο πράσινο πρωθυπουργό που είχε ποτέ η Ελλάδα. Περίεργες συμπτώσεις στο αφήγημα του κ. Μητσοτάκη με τα αφηγήματα των κ. Τσίπρα και Γιώργου Παπανδρέου, δεν νομίζετε;


Ωστόσο, φαντάζονται οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες μία παρόμοια ανακοίνωση να γινόταν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις θαλάσσιες εξέδρες υδρογονανθράκων; «Θαλάσσιες εξέδρες υδρογονανθράκων θα φυτεύονται παντού με μια απλή βεβαίωση». Φαντάζονται οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες μία εταιρεία εξόρυξης ορυκτών πόρων (δεν έχει σημασία τι είδους ορυκτών) να ζητούσε κάτι τέτοιο; Θα είχε ξεσηκωθεί το πράσινο σύμπαν.
Και ενώ η κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα φύτευσης σιδερένιων δέντρων σε όλα τα κορφοβούνια ελέω της γερμανικής (και όχι ευρωπαϊκής) Πράσινης Συμφωνίας δεν μπορεί να αναρωτηθεί κανείς παρά το εξής: Τι γεωπολιτικό αντάλλαγμα πήρε η Αθήνα από το Βερολίνο για την υιοθέτηση της γερμανικής Πράσινης Συμφωνίας; Πήραμε κάτι θετικό; Όχι. Το αντίθετο! Την ίδια σχεδόν περίοδο το Βερολίνο απέκλειε την Ελλάδα από τη Συμφωνία του Βερολίνου για τη Λιβύη ενώ, όπως ακούγεται, ετοιμάζεται και δεύτερη διάσκεψη και πάλι χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας.
Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν η Γερμανία εγκαταλείπει τις ανεμογεννήτριες εν μέσω αντιδράσεων από τους φορολογούμενους πολίτες της. Το γνωρίζουν άραγε αυτό οι Έλληνες πολίτες; Την ίδια περίοδο που στη Σουηδία, σε πρόσφατη ψηφοφορία 18.000 μελών της Ένωσης Φορολογουμένων της Σουηδίας, τα πιο πεταμένα λεφτά από όλους τους φόρους θεωρήθηκαν αυτά που ξοδεύτηκαν στην πολιτική για το κλίμα, λεφτά που συγκεντρώθηκαν ως έμμεσοι πράσινοι φόροι.

"Πράσινη" αφαίμαξη

Οι Έλληνες φορολογούμενοι, ίσως, υποστούν νέα φορολογική "πράσινη" αφαίμαξη από την κυβέρνηση της ΝΔ από το 2021, με την εφαρμογή των νέων τελών κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων, λόγω των πράσινων ψευδαισθήσεων της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα πανάκριβα (δήθεν) πράσινα αυτοκίνητα; Θα πρόκειται για μία νέα βίαιη, "πράσινη" αναδιανομή πλούτου.
Οι Σουηδοί φορολογούμενοι, ήδη, θεωρούν την πράσινη φορολογία ως πεταμένα χρήματα. Στην Ελλάδα γιατί ακόμη στηρίζουμε αυτή την αντιλαϊκή πράσινη πολιτική; Μία πολιτική στην οποία, δυστυχώς, συμφωνούν όλα τα ελληνικά κόμματα. Η Ελλάδα γιατί δέχεται τις γερμανικές ΑΠΕ και τις --φριχτά επιδοτούμενες από φόρους των πολιτών-- πράσινες πολιτικές οι οποίες πηγάζουν από το Βερολίνο; Ποιο είναι το γεωπολιτικό αντάλλαγμα από το Βερολίνο; Γιατί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα υποκρίνονται τόσο πολύ;
Ενώ η Μεσόγειος βράζει, η ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με τη γερμανική Πράσινη Συμφωνία και την κλιματική δήθεν κρίση εξαγγέλλοντας το φύτεμα σιδερένιων δέντρων στα κορφοβούνια μας με μία απλή βεβαίωση. Εάν έχουν την εντύπωση ορισμένοι ότι η αναταραχή στη Μεσόγειο δεν σχετίζεται με τα παραπάνω, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής δήθεν κρίσης, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Σχετικά με την Κομισιόν

Εάν οι ακριβοπληρωμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών επιθυμούν μεταρρυθμίσεις, ας ξεκινήσουν από τον οίκο τους: ας ιδιωτικοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες της Κομισιόν, ας μεταρρυθμιστεί ο αριθμός του προσωπικού της Κομισιόν και ας επέλθει μεταρρύθμιση στο μισθολογικό τους κόστος προς όφελος των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Τολμούν τα ελληνικά κόμματα να στηρίξουν αυτή την πρόταση ή μήπως όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα βολεύονται από αυτή την τεράστια σπατάλη χρημάτων;
Η Ελλάδα διαθέτει ένα πανίσχυρο όπλο σε βάρος της κατάπτυστης στάσης του Βερολίνου: αυτό το όπλο ονομάζεται γερμανική Πράσινη Συμφωνία. Μία συμφωνία από την οποία η μόνη ωφελημένη θα είναι η Γερμανία. Μία συμφωνία πολλών τρισεκατομμυρίων ευρώ. Μήπως πρέπει να τη μπλοκάρουμε; Έτσι κι αλλιώς, δεν υφίσταται κλιματική έκτακτη ανάγκη. Μήπως η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στη Γερμανία; Μήπως ήρθε ο καιρός να «μεταρρυθμίσουμε» τις σχέσεις μας με τη "γερμανική" ΕΕ γενικότερα;
Εάν νομίζουν οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες ότι τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά, τότε ας δώσουν ακόμη πιο πολύ σημασία στα παρακάτω. Ένα περίεργο συμβάν εξελίχθηκε πριν λίγες ημέρες στη Γερμανία. Νεαρός πράσινος ακτιβιστής παρομοίωσε την κλιματική αλλαγή με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Φυσικά, ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Ωστόσο, δεν μπορεί παρά να θυμηθεί κανείς ορισμένα "παρόμοια" περιστατικά. Ο συνιδρυτής των οικολόγων ακτιβιστών του Extinction Rebellion χαρακτήρισε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ως κανονικό γεγονός (normal event) και --δόξα τω Θεώ-- ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Νομοθεσία για περιβάλλον

Η ευρωπαϊκή χώρα με το ισχυρότερο πράσινο κόμμα είναι η Γερμανία. Αναρωτιέται κανείς εάν αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Χίτλερ και η ναζιστική κυβέρνηση εισήγαγαν την πρώτη σημαντική νομοθεσία για το περιβάλλον στην Ευρώπη: τον Tierschützgesetz (νόμο για την προστασία των ζώων του 1933) και τον Reichsjachtgesetz (νόμο περί θηραμάτων του 1934, ο οποίος περιορίζει το κυνήγι).
Η παραπάνω ιστορική αναφορά προέρχεται από άρθρο που δημοσιεύθηκε σε επίσημη ιστοσελίδα ισραηλινού πανεπιστημίου. Ο αρθρογράφος δε είναι εγκυρότατος επιστήμονας με εξειδίκευση στην έρευνα για τον αντισημιτισμό.
Αντιλαμβάνονται οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες τη βαρύτητα μίας τέτοιας ιστορικής υπενθύμισης και τι πιθανώς αυτή υπονοεί; Ίσως δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι οι ιδεολογικές γραμμές μεταξύ του κινήματος της οικολογίας και του ναζιστικού καθεστώτος έχουν λάβει μεγάλη προσοχή το τελευταίο διάστημα.
Μην ξεχνάμε ότι το καθεστώς της Βαϊμάρης επιβλήθηκε το 1933 με την επίκληση «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» (Άρθρο 48 Συντάγματος Βαϊμάρης). Έπειτα προέκυψε η επικράτηση του τέρατος του ναζισμού και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μήπως τελικά πληθαίνουν οι αποχρώσες ενδείξεις για την προσπάθεια επιβολής μίας πράσινης Βαϊμάρης;

Διαχωρισμός ανθρωπότητας-φύσης

Οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες ας διαβάσουν το κάτωθι απόσπασμα και εάν το βρίσκουν ενδιαφέρον τότε, ίσως, θα πρέπει να διαπιστώσουν ποιος πράγματι το έγραψε.
«Αναγνωρίζουμε ότι ο διαχωρισμός της ανθρωπότητας από τη φύση, από ολόκληρη τη ζωή, οδηγεί στην καταστροφή του ανθρωπίνου σώματος και στον θάνατο των εθνών. Μόνο μέσω της επανένταξης της ανθρωπότητας σε ολόκληρη τη φύση μπορεί να γίνει δυνατός ο λαός μας. Αυτό είναι το θεμελιώδες σημείο των βιολογικών καθηκόντων της εποχής μας. Το ανθρώπινο είδος δεν είναι πλέον το επίκεντρο της σκέψης, αλλά μάλλον η ζωή ως σύνολο. Αυτή η προσπάθεια για σύνδεση με το σύνολο της ζωής, με την ίδια τη φύση, με τη φύση στην οποία γεννιόμαστε, είναι το βαθύτερο νόημα και η αληθινή ουσία της (…) σκέψης».
Ενδιαφέρον κείμενο για τη λατρεία της φύσης; Μόνο που στα αποσιωπητικά μέσα στην παρένθεση λείπει μία σημαντική φράση: η φράση «εθνικής σοσιαλιστικής». Ο άνθρωπος που έγραψε αυτό το κείμενο ήταν ο Γερμανός βιολόγος Ernst Lehmann  το 1934. Ήταν ο ναζιστής βιολόγος ο οποίος χαρακτήρισε τον εθνικοσοσιαλισμό ως την «πολιτικά εφαρμοσμένη βιολογία» (politically applied biology).
Τα ιατρικά πειράματα σε ζώα απαγορεύθηκαν από τον περιβαλλοντικά ευαίσθητο Χίτλερ, βάσει του νόμου Tierschützgesetz του 1933. Τα πειράματα αυτά, όμως, δεν απαγορεύθηκαν για τα εκατομμύρια Εβραιόπουλα στα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης...
από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.