Γιατί άνοιξε πάλι το στόμα του ο Ερντογάν για τις ΗΠΑ


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Πως να μην απειλεί ο Ερντογάν τους Αμερικανούς, όταν τους βρίζει και αυτοί απλά ακούνε. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τα "έβαλε" πάλι με τις ΗΠΑ προχθές, και απείλησε ότι εάν δεν του δώσουν τα αμερικανικά μαχητικά F-35, θα αγοράσει από αλλού ή θα τα κατασκευάσει μόνος του.

Ο άνθρωπος χρειάζεται επειγόντως γιατρό, διότι η χώρα του, ούτε να κατασκευάσει μπορεί τέτοιο υπερόπλο, ούτε εύκολο είναι να βρει στην αγορά τέτοιας ισχύς αεροπλάνο.

Και από την άλλη, εάν αγοράσει τα ρωσικά μαχητικά Su-35, θα πρέπει να δει τι θα κάνει τον στόλο των αμερικανικών αεροπλάνων που έχει στην κατοχή της η Τουρκία, καθώς δεν θα είναι συμβατά, με αποτέλεσμα να τα ακυρώνει. Αλλά, το θέμα μας δεν είναι η διανοητική κατάσταση του Σουλτάνου της Τουρκίας. Όταν ένας άνθρωπος μιλά και τα σάλια του σχηματίζουν …βροχή, τότε το πρόβλημα του είναι μεγάλο. Είναι ιατρικό και αφορά το μυαλό του. Ως γνωστό, η λογική δεν περισσεύει στην περίπτωση του Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανήλθε στο γνωστό του «άθλημα». Της άνευ προηγουμένου κριτικής στους Αμερικανούς, τους οποίους βρίζει. Τι συνέβη ξαφνικά δεν γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε:
Ένας λόγος είναι οι αποκαλύψεις του κ. Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Εάν επιβεβαιωθεί η οικονομική σχέση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το θέμα είναι σοβαρότατο και θα χρειαστεί νέα διαδικασία καθαίρεσης του Αμερικανού πλανητάρχη.
Ένας άλλος λόγος είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εσχάτως ότι το θέμα των κυρώσεων για την αγορά των S-400 επανήλθε ως θέμα απόφασης στην αμερικανική κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν έχει παραδώσει από καιρό στον κ. Τραμπ τις επιλογές του, και απομένει μόνο η απόφασή του.
Η συζήτηση για τις κυρώσεις επανήλθε για δύο λόγους: Χώρες-σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημέρωσαν την Ουάσινγκτον για την πρόθεσή τους να αγοράσουν τους S-400, με δεδομένο ότι η Τουρκία που τους παρέλαβε ήδη δεν τιμωρήθηκε.

Διαβάστε τη συνέχεια hellasjournal, μέσω slpress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.