ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΒΛΑΚΕΙΑ


Γράφει ο Κωνσταντίνος Σταθόπουλος

Δεν μου αρέσουν οι μακροσκελείς αναλύσεις, που και το νόημα αλλοιώνεται στην πορεία και τον αναγνώστη κουράζουν.
Θα επικεντρωθώ αμέσως σε ένα παράδειγμα, που αφορά τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις.
Την αποχωρούσα και την υφιστάμενη.

Αναφέρθηκε ο υπουργός Κοτζιάς πως δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες όσον αφορά την διαχείριση του Αιγαίου ή πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία επιτυχημένη συμφωνία και δικαίως έπεσαν να τον φάνε.
Θα θεωρούσα και τις δύο εκφράσεις , έξυπνες από πλευράς Κοτζιά, καθώς και την δουλειά που του ανέθεσαν οι μέντορές του έφερε εις πέρας και όλον τον συρφετό του κοινοβουλίου αιχμαλώτισε.

Και εξηγώ:

Α) Οι οπαδοί του κόμματός του, ήταν ήδη με το μέρος του.
Άλλωστε στην ψωροκώσταινα, κόμμα = Θεός, γι' αυτό και οι φερόμενοι ως αριστεροί ή άκροαριστεροί δεν πιστεύουν σε άλλον Θεό, πέραν των φυσικών και “ψαγμένων” αρνητών, οι δε υπόλοιποι στο κόμμα ή τον αρχηγό.

Β) Οι του Κ.Κ.Ε στην, τα τελευταία χρόνια, πάγια τακτική, (εντός εκτός και επι τα αυτά), αλλά ταγμένοι ταυτόχρονα στην ιδεοληψία, στον ψευτο ανθρωπισμό, με πινελιές Μ.Κ.Ο , Σώρρος, αδερφών εργατών, ενάντια σε Ε.Ε, (αλλά με ευρωβουλευτή, αδρά αμειβόμενο και όχι έξοδο από αυτήν) και το ΝΑΤΟ, αλλά και ενάντια στον Σύριζα μπέρδεψαν, (εσκεμμένα κατ' εμέ), πάλι τον βηματισμό τους, συνεχίζοντας την αναξιοπιστία του στην κοινωνία, με τσιτάτα και συμπεριφορές περασμένων αιώνων, συμμετέχοντας πάντα και εξυπηρετώντας το σύστημα, το οποίο ψηφίζει , νομοθετεί, επιβιώνει, είτε με την αποχή του, είτε με την δήθεν μοναχική του πορεία και τον, διαπλεκόμενα τίμιο, αγώνα του.

Γ) Οι Νεοδημοκράτες, ταγμένοι αναφανδόν, εξαιτίας της δικής τους ιδεολογίας – ιδεοληψίας, ενάντια στους αριστερούς και έχοντας ακόμη κολλημένο στην παρεγκεφαλίδα το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, μπερδεμένο με κάποιους μαφιόζους πλασσαριζόμενους ως εθνάρχες και ταυτόχρονα κοιμώμενοι ύπνο βαθύν, ονειρευόμενοι τους απογόνους τους ως συνεχιστές τους, με μία μίξη ασύδοτων καπιταλιστικών αγορών όπου χωρούν οι εργάτες και η κατώτερες τάξεις, τάχθηκαν εξαρχής ενάντια στην συνδιαχείριση του Αγαίου.

Και εκεί όμως κερδισμένος ο Κοτζιάς. Γιατί;
Γιατί γνώριζε και γνωρίζει την διαπλοκή όλου του πολιτικού συστήματος, δεξιάς και αριστεράς, οπότε ήξερε πως η ίδια πολιτική θα ακολουθηθεί, είτε συνέχιζε να κυβερνά το κόμμα του, είτε οι επόμενοι διαπλεκόμενοι.
Ο δε δήθεν “σοφός” λαός,(κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει ή όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη ή άπειρα άλλα γνωμικά), αλλάζει τους κυβερνώντες του, με το ίδιο σκεπτικό.
Τον άλλον κόρακα ή το άλλο γουρούνι.

Τοποθετήστε τώρα στην θέση του Σύριζα και του Κοτζιά, το κόμμα της Ν.Δ, τον επί αιώνες,(υπερβολή), διαπλεκόμενο Μητσοτάκη και τον Δένδια.
Τι υποστηρίζουν;
Χρήσιμη η συμφωνία των Πρεσπών, συνδιαχείριση του Αιγαίου, δημιουργία και λειτουργία τζαμιών, νέες δομές για μετανάστες, συνέχιση των υποτιθέμενων επενδύσεων – χαριστικών παροχών στους ίδιους διαπλεκόμενους.
Εξηγείστε μου παρακαλώ, ιδεοληπτικοί, αφιονισμένοι, χειραγωγούμενοι οπαδοί:
Ποιά η διαφορά που έχετε εντοπίσει;
Ποιά δημοκρατία υπερασπίζονται οι εκάστοτε Μονάρχες;
Για ποιά κυριαρχία μιλά, ο υπερασπιζόμενος αλλότρια συμφέροντα εκάστοτε πρόεδρος της δημοκρατίας, από την στιγμή που αυτή έχει παραδοθεί εθελούσια, από την πρώτη δανειακή;

Ποιά εργασία, ζωή, αίμα εργαζόμενου υπερασπίστηκαν ποτέ, όσοι από αυτούς απαιτούν να ζει ο πολίτης με μισθούς και συντάξεις, κάτω του ορίου της φτώχειας, ενώ αυτοί όλοι αμείβονται πλουσιοπάροχα, έχοντας προνόμια βασιλικά και την δικαιοσύνη πάντα στο πλευρό τους;

Άθλιε, υποκριτή, αναξιοπρεπή, απαίδευτε υπήκοε και όχι πολίτη, διότι ο πολίτης είναι συμμετέχων στα κοινά, μείνε σταθερός στην πλάνη, στην ανοησία σου.
Αλλάζει το σύστημα για εσένα, προσαρμόζεται πάντα στις ανάγκες του και πάντα εναντίον σου.
Σε έμαθε ταυτόχρονα να μην το μισείς, καθ' ότι απρόσωπο.
Μπορείς όμως να εκτονώνεσαι μισώντας τον διπλανό σου και την κατσίκα του.
Είναι απείρως πιο εύκολο.


ΕΝΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.