Μην ξεχνάτε πως ο Σημίτης κάπνιζε


Γράφει ο Πιτσιρίκος


Υπάρχουν κάποιοι που με ενοχλούν περισσότερο από τον Κώστα Σημίτη. 
Αυτοί που όταν ο Σημίτης ήταν πρωθυπουργός τον αποθέωναν και του έπαιρναν πίπες, και σήμερα γράφουν πως τον σιχαίνονται.

Όποιος δεν έχει πάθει αμνησία, θα θυμάται καλά πως ένα ολόκληρο σύστημα από ΜΜΕ που ανήκαν σε ολιγάρχες αποθέωνε τον Κώστα Σημίτη και τον παρουσίαζε σαν όχι αυτό τον κακομοίρη που βλέπαμε όλοι μας αλλά σαν τον μεγαλύτερο πολιτικό που πέρασε από την Ελλάδα από την εποχή του Περικλή.

Λογικός ήταν ο έρωτας των ολιγαρχών για τον Κώστα Σημίτη, αφού ο Σημίτης μοίρασε πολύ ωραία την πίτα στους ολιγάρχες.

Ειδικά, οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ -όπως και οι “διανοούμενοι” που αρθρογραφούσαν στα έντυπα του ΔΟΛ- του έγλειφαν τα αρxίδια του Σημίτη.

Βέβαια, έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ο Κώστας Σημίτης ήταν πρωθυπουργός.

Φυσικά, ο Σημίτης δεν δικάστηκε ποτέ για την είσοδο της Ελλάδας με πλαστά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση -μετά από συμφωνία της κυβέρνησής του με την Goldman Sachs-, ούτε για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, ούτε για τα μαύρα ταμεία της Siemens, ούτε για τίποτα.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε πως η Ελλάδα πετούσε μέχρι το 2015 που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ με άλλα ρούχα. Ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία κομπίνα του συστήματος, για να μην αποδοθεί ποτέ Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Όχι, δεν ήταν καταστροφική η είσοδος της Ελλάδας με πλαστά στοιχεία στην Ευρωζώνη, δεν ήταν καταστροφικά τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών και της Siemens, δεν ήταν καταστροφική η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ούτε οτιδήποτε άλλο έγινε επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη.

Όπως δεν ήταν καταστροφική η εκτόξευση του δημοσίου χρέους και όλα όσα έγιναν επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.

Επίσης, δεν ήταν καταστροφική η χρεοκοπία της Ελλάδας το 2010 και η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου το 2010, αφού -ξαναλέω- μέχρι το 2015 πετούσε η Ελλάδα.

Ξέρετε ποιο είναι το θέμα;

Να γράφεις εναντίον του Κώστα Σημίτη, όταν είναι πρωθυπουργός.

Να γράφεις εναντίον του Κώστα Καραμανλή, όταν είναι πρωθυπουργός.

Να γράφεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, όταν είναι πρωθυπουργός.

Όχι να τους αποθεώνεις όλους αυτούς -ή να βγάζεις τον σκασμό όταν είναι πρωθυπουργοί- και να θυμάσαι να τους την πέσεις, όταν τους έχει ξεχάσει και η μάνα τους.

Δηλαδή, σήμερα είναι η σωστή στιγμή να την πέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί αυτός είναι σήμερα πρωθυπουργός.

Επίσης, σήμερα είναι η σωστή στιγμή να την πέσεις στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τι;

Δουλεύεις σε ΜΜΕ του Μαρινάκη και ο Μαρινάκης στηρίζει Μητσοτάκη;

Ε, τότε, βγάλε τον σκασμό και με τον Σημίτη.

Γιατί τα ΜΜΕ που δουλεύεις και σήμερα ανήκουν στον Μαρινάκη, ανήκαν πριν στον Λαμπράκη και στον Ψυχάρη, και αυτοί αποθέωναν τον Σημίτη γιατί τους τάιζε καλά. Και μαζί με αυτούς τάιζε και εσένα.

Βέβαια, μπορείς να περιμένεις να βάλουν στη φυλακή τον Μαρινάκη, για να γράψεις εναντίον του.

Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Μπορεί σε 10-15 χρόνια να είναι στη φυλακή ο Μαρινάκης, και τα σημερινά δουλικά του να γράφουν πύρινα άρθρα εναντίον του.

Δημοσιογράφοι. Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι. Όχι, γιατί -αυτές τις μέρες- έχετε πέσει με τα μούτρα στο Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, και έχετε ξεχάσει τους δημοσιογράφους. Τις πιο πουτάvες από τις πουτάvες.

(Το καλύτερο από όλα είναι ότι οι πολιτικοί που ξέσκισαν την Ελλάδα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία και στην ταπείνωση, “δικάζονται” στο Facebook. Δηλαδή, δεν δικάζονται ποτέ. Αφού του τα έχωσε ο τάδε στο Διαδίκτυο, δεν χρειάζεται δίκη. Μια χαρά λειτουργεί το πλυντήριο.)

(Μου το είχε πει πολύ όμορφα και ειλικρινά ένας πολύ γνωστός Έλληνας που εκτιμώ. Μου είχε πει πως η ευθύνη -η δική του και των άλλων ανθρώπων που μπορούσαν να μιλήσουν- ήταν πολύ μεγάλη γιατί δεν είπαν λέξη, όλα αυτά τα χρόνια που πολιτικοί και ολιγάρχες ξέσκιζαν τη χώρα. Μου είπε πως αισθάνονταν κολακευμένοι που τους καλούσαν στα πάρτι τους και στα σαλόνια τους, οπότε δεν μιλούσαν. Ενώ έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται.)

(Πάντως, είναι αξιοσημείωτο πως ο Κώστας Σημίτης -που μετά την πρωθυπουργία του τον ξέχασαν οι πάντες γιατί τους ήταν άχρηστος πια- κάνει πάντα τις “παρεμβάσεις” του τις παραμονές των Χριστουγέννων. Έτσι θυμήθηκα ένα κείμενο που είχε γράψει πριν από 14 χρόνια για τον Σημίτη: Κατάκωλος.)

(Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ ποιοι δημοσιογράφοι ήταν στο payroll ολιγαρχών, κομμάτων, πολιτικών και πρεσβειών τα χρόνια της “ευμάρειας”; Αν και μάλλον το θέμα είναι ποιοι δημοσιογράφοι δεν ήταν στο payroll. Τους αναζητούμε με αγωνία.)


από pitsirikos






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.