Παγιδευμένος πλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου


Όλοι οι φίλοι του στο Κογκρέσο, ακόμα και ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, που ακόμα τον στηρίζει στην υπόθεση της καθαίρεσης από το προεδρικό αξίωμα, του ζητούν να ακυρώσει την πρόσκληση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
Η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου είναι καθορισμένη για την 13η Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική ανακοίνωση.


Άλλωστε, πως μπορεί να υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο ένα ξένο ηγέτη ο οποίος έβαψε τα χέρια του με αίμα, και που ακόμα και σήμερα συνεχίζει την εθνοκάθαρση των Κούρδων. Όχι ότι πολυνοιάζεται ο Πρόεδρος της Αμερικής… Αυτό βασικά του λένε όλοι. Ακύρωσε την πρόσκληση.
Αλλά θα ακούσει τις λογικές συμβουλές τους, ή ο Ντόναλντ Τραμπ θα αρνηθεί και θα προτιμήσει να υποδεχθεί στον Οίκο του αμερικανικού λαού τον Ερντογάν; Ο σημερινός πρόεδρος της Αμερικής, ως γνωστό, κάνει ακριβώς τα αντίθετα που του λένε όσοι έμειναν ακόμη να τον υποστηρίζουν. Χθες, π.χ. έγινε γνωστό ότι οι πιο στενοί του συνεργάτες, από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο μέχρι τον παραιτηθέντα σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, σταμάτησαν πολλές φορές λάθος ενέργειες του, που εξυπηρετούσαν την Τουρκία και τον Ερντογάν.
Όλα αυτά που είδαμε να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας στις αρχές Οκτωβρίου προσπάθησε να τα επιβάλει μήνες πριν αλλά τον σταμάτησαν. Και όπως αποδείχθηκε, λίγο καιρό ξαποσταίνει και επιστρέφει δριμύτερος. Βρίσκεται τρία χρόνια, σχεδόν, στην προεδρία και μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα το ορθό. Είναι η επιτομή του απόλυτου λάθους. Έχουν περάσει 24 ώρες από το διπλό κτύπημα της αμερικανικής Βουλής στην Τουρκία και τον «φίλο του» Ερντογάν, αλλά ο πρόεδρος της Αμερικής δεν τοποθετήθηκε.
Κατά τα άλλα είναι λαλίστατος, καθώς χθες έκανε πάλι πολλές αναρτήσεις με αποκορύφωμα την «παρασημοφόρηση» του σκύλου που καταδίωξε τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους. Ολόκληρος Πρόεδρος της Αμερικής, ολόκληρος Λευκός Οίκος έπεσαν θύματα μίας πλάκας που έκανε γνωστός Αμερικανός κωμικός. Τι να πει κανείς για όλα τα άλλα σοβαρά θέματα με τα οποία ασχολούνται ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του. Βέβαια, αν ο ίδιος ήθελε να αναρτήσει τον «παρασημοφορημένο» σκύλο στο Twitter, ποιος στο Λευκό Οίκο θα του έλεγε όχι. Πέραν του χαρακτήρα του, πέραν του ότι πιστεύει πως είναι αλάνθαστος, είναι ο Πρόεδρος της Αμερικής. Αποφασίζει και διατάζει..
Διαβάστε την συνέχεια στο hellasjournal, μέσω slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.