Ανεμογεννήτριες: Τον χειμώνα, λειτουργούν?


Με αφορμή την δημόσια κοινοποίηση στο facebook, κάποιων βίντεο & φωτογραφιών από κάποιους «εργαζόμενους με πολύ μέλλον», σε αιολικούς σταθμούς της Αιτωλοακαρνανίας, θα κάνουμε μερικές σκέψεις και θα προβάλουμε εικόνες από όσα συμβαίνουν πλέον στις (κάποτε απάτητες) βουνοκορφές που θυσιάστηκαν για την «προστασία του περιβάλλοντος».


ΠΟΛΛΑ ΕΦΕ, ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

Οι ανεμογεννήτριες βιομηχανικής κλίμακας, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, εκτός από το να ηλεκτροδοτούν. Μπορούν να εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα. Μπορούν να αποφέρουν πολλά (σταθερά κι εγγυημένα για δεκαετίες) κέρδη στους «επενδυτές». Μπορούν να εκτινάζουν στα ύψη την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μπορούν να αλλοιώσουν ανεπανόρθωτα ένα φυσικό τοπίο. 


Μπορούν να «μαγνητίζουν» κεραυνούς κατά την διάρκεια μιας μπόρας. Μπορούν να προκαλούν πυρκαγιές. Μπορούν να αλλάζουν το μικροκλίμα μιας περιοχής. Μπορούν να αφανίζουν σπάνια είδη πτηνών. Μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω ρύπανση παρθένων περιοχών μέσω των νέων χαράξεων οδών πρόσβασης σε κορυφογραμμές και δάση. Μπορούν να αποφέρουν κέρδη σε εργολάβους, «μελετητές», και κατασκευαστικές εταιρίες.

Διαβάστε την συνέχεια στο aiolikastinaitoloakarnania.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.