Η νοητική προέλευση των ασθενειών


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

από thessalonikiartsandculture.gr

Στο βιβλίο You Can Heal Your Life της Louise L. Hay μας παρουσιάζει την άποψη της για την νοητική προέλευση των ασθενειών.
Το σώμα μας υποστηρίζει πως αντανακλά τις σκέψεις μας και τις πεποιθήσεις μας.
Υποστηρίζει πως όταν σκεφτόμαστε το κάνουμε με όλο το σώμα και όλα τα κύτταρα μας και έτσι οι σκέψεις και οι ψυχολογικές καταστάσεις μπορούν να δημιουργήσουν ασθένειές. Τις περισσότερες φορές λοιπόν σύμφωνα με τη συγγραφέα το να είμαστε υγιείς ή άρρωστοι είναι απόρροια της σκέψης μας.
Το κεφάλι αντιπροσωπεύει το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας. Έχοντας πονοκέφαλο σημαίνει καταπιεσμένη οργή και έλλειψη σεβασμό για τον εαυτό σας.
Τα μαλλιά συμβολίζουν τη ψυχική δύναμη που έχουμε. Προβλήματα στην ποιότητα ή την πυκνότητα των μαλλιών σηματοδοτούν την δύναμη που έχει χαθεί λόγω έντονου στρες και της αδυναμίας στην διαχείριση του.
Τα προβλήματα στα αυτιά είναι η άρνηση να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή ή η αίσθηση πως οι άλλοι δε μας ακούν.
Τα προβλήματα στα μάτια είναι οι δυσκολίες που μας φανερώνονται και η άρνηση να τις δούμε. Πολλές φορές είναι και η άρνηση ενός γεγονότος στο παρελθόν και το παρόν. Επίσης είναι η άρνηση να δεχτούμε την διορατικότητα μας για το μέλλον.
Τα προβλήματα στην μύτη φανερώνουν την ανάγκη για αγάπη, αναγνώριση και σεξουαλική ανταπόκριση.
Τα προβλήματα στον λαιμό φανερώνουν καταπιεσμένο θυμό και ενόχληση που δεν εκφράστηκαν. Επίσης φανερώνουν αδυναμία στο να ειπωθεί η αλήθεια και αυτά που θέλει το άτομο.
Τα χέρια είναι εκείνα που εκφράζουν τη σχέση σας με τους ανθρώπους και τα πράγματα. Πόσο κρατάτε ή απορρίπτετε από φόβο έναν άνθρωπο ή ένα αντικείμενο. Το δεξί χέρι είναι το δούναι και το αριστερό είναι το λαβείν.
Τα δάχτυλα έχουν διαφορετικές σημασίες. Ο δείκτης είναι ο εαυτός μας και οι φόβοι του, ο αντίχειρας είναι το μυαλό και τις ανησυχίες μας, ο μέσος σχετίζεται με το φύλο και το θυμό, ο παράμεσος αντιπροσωπεύει την ένωση και την ταλαιπωρία και ο μικρός την οικογένεια και το πως μεγαλώσατε.
Τα προβλήματα στο πάνω μέρος της πλάτης εκφράζουν την έλλειψη συναισθηματικής στήριξης. Τα προβλήματα στη μέση συμβολίζουν την ενοχή με το παρελθόν και η οσφυϊκή περιοχή δείχνει την εξάντληση και την κούραση.
Τα προβλήματα στους πνεύμονες δείχνουν αισθήματα αναξιότητας και χαμηλής αυτοεκτίμησης.
Τα προβλήματα στο στήθος αποκαλύπτουν υπερβολικό κανάκεμα και υπερπροστασία.
Η καρδιά αντιπροσωπεύει το κέντρο της αγάπης και της ασφάλειας. Το αίμα που στέλνει η καρδιά σε όλο το σώμα αντιπροσωπεύει τη χαρά μέσα στο σώμα όταν ρέει ελεύθερα. Η αγάπη κάνει τη χαρά να ρέει, και αν δεν υπάρχει η αγάπη δεν υπάρχει και χαρά.
Τα πεπτικά προβλήματα σχετίζονται με την ικανότητα να αφομοιώσει το άτομο νέες εμπειρίες και καινούργιες καταστάσεις που το φοβίζουν. Τα έλκη αντιπροσωπεύουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και φόβο πως δεν είμαστε σε θέση να ευχαριστήσουμε τους άλλους.
Προβλήματα στα γεννητικά όργανα μας φανερώνουν πως μπορεί να αισθανόμαστε ντροπή για τις σεξουαλικές μας επιθυμίες και φόβο για την ίδια την επιβίωση μας.
Οι ασθένειες που σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη φανερώνουν προσκόλληση σε παλιά συναισθήματα αλλά και πιθανό φόβο και ενοχές για την σεξουαλικότητα.
Τα προβλήματα στον προστάτη σχετίζονται με τον φόβο της ανικανότητας και με θυμό προς την γυναίκα.
Τα προβλήματα στα γόνατα φανερώνουν την ακαμψία, την υπερηφάνεια και το πείσμα. Η αρθρίτιδα δείχνει μόνιμη κριτική στάση λόγω της ανάγκης του ατόμου για τελειομανία.
Τα πόδια συμβολίζουν την πρόοδο στην ζωή. Τα προβλήματα στα πόδια φανερώνουν φόβο για το μέλλον και οικογενειακά ζητήματα που σας συγκρατούν από την πρόοδο.
Το δέρμα συμβολίζει την ατομικότητα μας και οι διαταραχές του σημαίνουν πως αισθανόμαστε απειλή από τη δύναμη των άλλων
Σύμφωνα λοιπόν, με αυτήν την άποψη οι ασθένειες ή ακόμη και τα ατυχήματα, προκύπτουν από εμάς και δημιουργούνται όταν αισθανόμαστε θυμό και απογοήτευση. Κάθε πόνος που δημιουργείται είναι για να «τιμωρηθεί» ο χρόνιος πόνος που γέννησε η χρόνια ενοχή, η καταπίεση και οι αρνητικές σκέψεις. Έτσι με λίγα λόγια αυτή η θεωρία μας λέει πως ο κάθε ένας από εμάς είναι απολύτως υπεύθυνος για ότι συμβαίνει στο σώμα του.
Mens sana in corpore sano. Γιουβενάλης μτφρ: νους υγιής εν σώματι υγιεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.