Το "Μπαγκλαντές" της Ελλάδας είναι στον Έβρο!


Γράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου

Λαμαρινοκατασκευές ελάχιστων τετραγωνικών αγκαλιάζουν το μικρό λιμανάκι της Μαΐστρου και φιλοξενούν τους ψαράδες που παλεύουν με δύσκολες συνθήκες για το μεροκάματο της επιβίωσης. Το "Μπαγκλαντές" το είχα ακούσει πριν χρόνια κάπου στο δέλτα του Αξιού στην Θεσσαλονίκη όπου μετά το Καλοχώρι, ακολουθώντας μια χωματένια διαδρομή --αληθινό λαβύρινθο-- βρισκόσουν ανάμεσα σε βαλτόνερα και καλαμώνες σε κάτι περιθωριακά αυτοσχέδια στέκια.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Εκεί σου πρόσφεραν λιτούς ψαρομεζέδες με συνοδεία μουσικής και την απόλυτη φυγή από το άγχος της πόλης ζώντας το μέτρο, την ισορροπία και την αντισυμβατικότητα της ζωής.

Όταν ξαναέψαξα το "Μπαγκλαντές" πληροφορήθηκα ότι ξηλώθηκε κι εξαφανίστηκε, μένοντας μόνο ως ανάμνηση, μέχρι που μια απόδραση στον Έβρο μου το θύμισε με άλλη οπτική βέβαια. Μια σειρά από πανομοιότυπες λαμαρινένιες παράγκες των ψαράδων δίπλα σ' ένα μικρό φυσικό λιμανάκι παραπέμπουν σε εικόνες από την χώρα αυτή της Ασίας. Το "Μπαγκλαντές" είναι εδώ στη Θράκη τελικά.
Τα μπουριά από τις ξυλόσομπες εξέχουν σε ενιαία διάταξη. Μικρές πόρτες οδηγούν στον εσωτερικό χώρο που ο καθένας έχει την δική του διακόσμηση. Ένα παλιό ντιβανομπαούλο, ράφια μιας υποτυπώδους κουζίνας, ένα κρεβάτι, είναι ο βασικός εξοπλισμός που δείχνει πως ζούνε με το τίποτα στερούμενοι στοιχειώδους ποιότητας ζωής, χωρίς να γκρινιάζουν ή να διαμαρτύρονται έντονα.
Διαβάστε την συνέχεια στο slpress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.